NIJESU RESTRIKCIJE – OBUSTAVLJEN DOTOK VODE SA PLATA ZBOG ZAMUĆENOG BILEĆKOG JEZERA

NIJESU RESTRIKCIJE – OBUSTAVLJEN DOTOK VODE SA PLATA ZBOG ZAMUĆENOG BILEĆKOG JEZERA

135
0
Podijeli

U toku noći došlo je do prekida u vodosnabdijevanju zbog povećanih parametara mutnoće vode koja dolazi iz Bilećkog jezera, što je posljedica velikih količina padavina u slivu Bilećkog jezera proteklih dana.

Pošto je analizom utvrđeno da su zadovoljeni svi parametri kvaliteta vode za piće voda je jutros u 7:30 puštena u sistem za vodosnabdijevanje – obavještavju iz hercegnovskog “Vodovoda”.

Picerija i restoran

Oni su naknadno dodali da će se snadbijevanje potrošača od Meljina do Kamenara normalizovati do poslijepodnevnih časova.
U nastvaku ovog obavještenja iz “Vodovoda” mole predstavnike sredstava javnog informisanja da ubuduće za zvaničnu informaciju o vodosnabdijevanju kontaktiraju isključivo zvanične predstavnike DOO “Vodovod i kanalizacija” Herceg Novi, ili da sačekaju zvanično saopštenje ovog preduzeća.
Zaista čudno i prilično okasnijelo obavještenje iz novskog “Vodovoda” ,nakon što su do sada, za razliku od prethodnog rukovodstva, pokazali ažurnost i spremnost da na vrijeme obavještavaju javnost preko svih medija o važnim informacijama vezanim za snabdijevanje vodom.
Odgovorni u ovom preduzeću u ovom slučaju nijesu reagovali na vrijeme. Za zamućenost Bilećkog jezera znalo se juče i potrošači u Herceg Novom je trebalo da ranije budu upozoreni da će ostati bez 450 sekundnih litara vode od 23 časa sinoć do skoro 8 sati jutros, u zavisnosti o kom dijelu opštine je riječ.
Osim toga, “molba” medijima da se za zvanične informacije prvo obrate predstavnicima “Vodovoda” je izlišna. Jer, to se podrazumjeva. Samo što izgleda u “Vodovodu” neko nije obavio svoj posao na vrijeme, ili uopšte ga nije bilo na poslu. Na više poziva ne samo Radija Jadran, već i drugih medija, kao i građana niko se nije odazivao na dežurne telefone, niti na telefone rukovodilaca.
Radio Jadran je sačekao “zvaničnu” informaciju u 9.39 h o razlozima nestanka vode, iako je bio spereman da obajvi “nezvaničnu” potpredsjendika Opštine, Dragana Jankovića. Jer, u interesu je građana bilo da što prije saznaju da li nestanak znači i prijevremeni početak restrikcija vode najvaljenih za 21 .oktobar zbog remonta postrojena HE Dubrovnik i Trebišnjica.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code