Nikola Nikša Gojković podnio ostavku na mjesto predsjednika opštine

Nikola Nikša Gojković podnio ostavku na mjesto predsjednika opštine

2243
13
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_politika_oktobar_gradjanski_savez_niksaSkupštinskoj službi iz Građanskog saveza su dostavili  neopozivu ostavku Nikole Nikše Gojkovića  na dužnost predsjednika Opštine Herceg Novi.Na tu funkciju izabran je 2. februara 2015.godine, a razrješen Odlukom Skupštine 8.jula.Presudom Upravnog suda od 23.februara skupštinska odluka je poništena.Sjutra je trebalo da na vanrednoj Skupštini Gojković bude ponovo razrješen,ali podnio je danas ostavku.

U obrazloženju navodi da je namjerno  sačekao, da ostavku podnese nakon što se zakaže sjednica Skupštine sa dnevnim redom o njegovom ponovnom rarješenju.Jer je prvi pokušaj, da se to učini bio nezakonit i neuspješan.

Picerija i restoran

On kao autore progona na njegovu ličnost svrstava sve odbornike vladajuće koalicije DPS-a i Izbor-a,jer su dozvolili nezakonitost I situaciju  da sami sebi „uskoče u usta“, javno tvrdeći, da on  nakon presude Upravnog suda više nije predsjednik Opštine i da Opština ima samo jednog predsjednika, Natašu Aćimović.

-Odgovor na pitanje, zašto bi me sada razrješavali ako nijesam predsjednik Opštine, dovoljno govori kakav je značaj onoga što oni pričaju.Dosljednost u neiskrenom ponašanju i nezakonitom postupanju, ispoljena je i kroz razloge na kojima baziraju predlog za moje ponovno razrješenje. Odustalo se od ranijih razloga i izmišljeni su novi, ali su i oni van kruga koje propisuje Zakon o lokalnoj samoupravi, da bi se predsjednik Opštine mogao razrješiti. Očigledno, razmišljaju, da sa prevagom od jednog odbornika u Skupštini mogu sve, što u praksi ispoljavaju i kroz druge slučajeve, za koje se može reći, da su čak i značajniji od problema razrješenja predsjednika Opštine. Tolerišu spoj zakonodavne i izvršne vlasti, tako što formalno imenovani odbornici savjetuju predsjednicu opštine. Tolerišu da, mimo zakonske zabrane, odbornici koji su, kao predsjednici ili članovi Upravnih odbora u javnim preduzećima i ustanovama, u sukobu interesa, glasaju o budžetu Opštine i drugim odlukama koje donosi Skupština-ističe Gojković u ostavci.

Ocjenjujući da su dosadašnje presude koje je  Sud donosio, sasvim dovoljno javno iskompromitovale rad i ponašanje vladajuće većine u Skupštini, odlučio je da to ovom ostavkom prekine.

Gojković,pored ostalog,navodi i da nema razloga da se kaje što je u svojoj društvenoj aktivnosti na nivou Opštine, krenuo zajedno sa ljudima sa kojima se danas duboko ne slaže oko većine pitanja od javnog interesa, jer,kako tvrdi, učinio je to u najboljoj namjeri i u iskrenoj vjeri, da to radi za dobro lokalne zajednice i sugrađana.

– Očigledno sam se prevario, ali ljudski i hrišćanski je griješiti, pa se nadam, da će mi građani, koji su vjerovali u mene, oprostiti, a ja ću uraditi sve da grešku ne ponovim i da kroz dalju aktivnost u društvu opravdam njihovo povjerenje.-poručuje u obrazloženju ostavke, Nikola Nikša Gojković.

Do ovog momenta još nije potvrđeno, hoće li zbog ostavke Gojkovića sjutrašnja vanredna sjednica lokalnog parlamenta u Herceg Novom biti odložena.

13 Komentari

 1. Divno receno postovani Niksa, sve tacno i sve sto gradjani znaju. Neka si ih ucutkao i zacrvenio nadamo se….
  Sve ti je oprosteno jer znamo ko si a najbitnije je da ti znas to i to se vidi. Zivo nam kuco!
  0  0
 2. Prekratio muke Skupštini i pomogao da se Grad ne bavi zaludnim temama. Nego da mrdnemo naprijed, ako je to više moguće, jer poslije loših stalno dolaze gori.
  0  0
 3. Znao je da ostavka neće uć u razmatranje, zato je i podnio. Zašto bi se sad odrekao plate u iznosu od par hiljda € kad do sad nije? I nikako nikad nije definisao šta je on u stvari. Predsjednik opštine koji je smijenjen uprkos svojim ambicioznim željama ili odbornik vještački stvorene, marginalne političke grupacije. On je malo jedno, malo drugo. Po potrebi, kako kad zatreba. Pošteno, nema se što reć.
  0  0
 4. @ Moj dobri,
  Odlicno rečeno… Ako je mislio da je predsjednik,zasto se prihvatio odbornickog mjesta sve ove mjesece… A to sto se cini da je DPS-ov,nista novo… Svi bi oni sa DPS-om,jer se lakse dogovoriti sa njima nego sa 15 drugih “opozicionih” partija… Svi se oni kunu da nece,a jedva cekaju poziv… Ponekad ga odbiju da bi povecali svoj cijenu,ali u konacni i jedva cekaju fotelju…
  0  0
 5. A narode retardirani…o cemu mi ovo pricamo..!Da je srece ka sto nije…komplet cijelu opstinu iscerat van zgrade…mi smo svi slijepi kod ociju…Oni se kombinuju..pretumbavaju..a mi po kaficima vodimo cakule..A grad tone…
  0  0
 6. Opet Niksa u svom stilu,neznalacki i podmuklo,nevjerovatno da covjek ponosi ostavku na mjesto predsjednika opstine,a on odbornik???Zasto je uzeo na brzaka odbornicko mjesto,kada je smjenjen,ako se vec osjecao kao gradonacelnik???Moze jedino da ponese ostavku na odbornicko mjesto,kojim predstavlja svoju novu gradjansku listu!!!Krajnje licemjerno i neukusno!Ja mislim da je svako shvatio ko je Niksa i ko upravlja njime,onog momenta kada je dosao da podrzi glasanje budzeta!Hvala
  0  0
 7. I što ćemo sada. ovo je ganula. Ako se održi već zakazana sjednica srušiće je Upravni sud, ako SO konstatuje prestanak mandata padaju svi potpisi ( postaju ništavni) koje je potpisala g. Nataša! To su kvalitetni opštinski pravnici smislili pa sada neka razrješavaju!
  0  0

Ostavite komentar

*

code