NIKOLA NIKŠA GOJKOVIĆ: RAZGOVARALI SMO SA SVIMA, PA I SA MILOM ĐUKANOVIĆEM

NIKOLA NIKŠA GOJKOVIĆ: RAZGOVARALI SMO SA SVIMA, PA I SA MILOM ĐUKANOVIĆEM

250
0
Podijeli

Građanski savez, novo građansko Udruženje, nastalo nakon rascjepa Izbora, djeluje sada u lokalnom parlamentu u Herceg Novom, sa četiri odbornika kao opozciona partija, ali u razgovoru za Radio Jadran, njegov predsjednik, Nikola Nikša Gojković kaže da ne žele da budu ničija kontrola, pa ni vlasti.

– I oni koji su danas došli na otvaranje prostorija našeg Kluba daju poseban pečat i pokazuju da smo mi čisto građanska inicijativa. Želimo da vratimo povjerenje građana i nivo komunikacije koji je nisko pao u posljednje vrijeme u Skupštini. U razgovoru sa odbornicima, vidim da su svi razočarani ponašanjem načinom diskusija u Skupštini, a to Novljani ne zaslužuju – ističe Gojković.
Na pitanje da li je tačno i da je Građanski savez počeo dogovor sa opozijom i njenim liderima, prije svega SNP-a Srđanom Milićem oko zajedničkog djelovanja, Nikola Gojković odgovara diplomatski:
– Otvoreni smo za razgovor sa svima. Ako smo građanska opcija onda smo za razgovor sa svima koji žele dobro ovom gradu. Nemamo što da krijemo. Razgovarali smo sa čelnicima skoro svih stranaka, bilo na lokalnom ili državnom nivou. Tako ćemo i ubuduće postupati. Sigurno nećemo biti ekstremni – objašnjava Gojković.
Na jednu od dežurnih „gradskih tema” da je Nikša Gojković nedavno razgovarao i sa liderom DPS-a i premijerom, Milom Đukanovićem, naš sagovornik to i potvrđuje, ne precizirajući mnogo šta su pričali.
– Bio sam, nemamo što da krijemo. Razgovor je bio izuzetno korektan i imali smo izuzetno korektan prijem, koji nam je dao nadu da smo na pravom putu.
Nikša Gojković i bivši Izbor, odnosno Građanski savez zatražili su od Upravnog suda poništenje skupštinske odluke o njegovoj smjeni sa mjesta predsjednika opštine, smatrajući je potpuno nezakonitom. Da li je spreman, da u slučaju da presuda bude u njegovu korist, opet stane na čelo opštine Herceg Novi?
– U ovom momentu se ne bih izjašnjavao, ali poštovaćemo svaku odluku Upravnog suda. Kada bude presuda mi ćemo je prihvatiti. Ipak, ovo je pravna država i tako ćemo se ponašati – poručio je Gojković.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code