Nikola Perišić treći put prvak Crne Gore u trapu

Nikola Perišić treći put prvak Crne Gore u trapu

904
0
Podijeli

nikola-perisic-5Odavno nije viđeno neizvjesnije državno prvenstvo Crne Gore u disciplini leteće mete/trap, kao proteklog vikenda na strelištu Košljun u Budvi. Nakon dvodnevnog nadmetanja to je opšti utisak, a  kvalifikacijama su se izdvojili Ivo Stanišić (Budva) i Nikola Perišić (Herceg Novi), izjednačeni, sa po vrlo dobrih 113 pogodaka. Pored njih, u finalu su se našla jos 4 strijelca koja su najviše pokazala u kvalifikacijama, J.Marković 109 , Mrkajić 107, N.Marković 104 , te R.Marković 102 pogotka. Podbacio je Božidar Raičević, inače redovan u finalima ove sezone, koji je završio kao sedmi sa, za njega, skromnih 98 pogodaka.

Kako se rezultati iz kvalifikacija ne prenose u finalne duele svi strijelci su se s jednakim šansama oprobali na novih 15 meta. Ceh je platio vodeći Stanišić koji je nešto lošijim nastupom ispao iz borbe za medalje.   U ovoj fazi su najviše pogodili Jovica Marković (Budva) i Nikola Perišić (Herceg Novi), po 12 meta, te izborili duel za zlatnu medalju. Dragan Mrkajić (Herceg Novi) i Ratko Marković (Gams-Cetinje) su sa po 11 pogodaka zakazali duel za bronzanu medalju, dok su Nikola Marković (Gams-Cetinje) i Ivo Stanišić (Budva) svojim slabijim partijama ostvarili peto, odnosno šesto mjesto u  finalu.

Picerija i restoran

Dalje je Dragan Mrkajić u borbi za bronzanu medalju pobjedio Ratka Markovića rezultatom 11:10, ali tek na posljednjoj meti, što je bio uvod u dramatične završnice koje slijede.

U meču za prvaka između Nikole Perišića i Joviće Markovića viđen je duel dostojan važnosti takmičenja, a i rezultat je bio na visokom nivou, pa je publika  uživala. Najprije je Perišić u ranoj fazi promašio dvije mete dok je Marković djelovao nepobjediv. Do kraja, on je ipak ispustio dva „goluba“, a kako je Perišić pogodio sve, meč je otišao u produžetke i raspucavanje „golub za golub“. Marković je tada promašio na trećoj meti, nakon čega je Perišić bio siguran, za svoju treću titulu prvaka Crne Gore.

U ekipnoj konkurenciji, slavila je domaća Budva (Marković,Stanišić, Mitrović) ispred Herceg Novog (Perišić,Mrkajić, Đurović) i cetinjskog Gams-a (N.Marković, R.Marković, Raičević).

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code