Nikša Grgurević: Najveća obaveza izrada PUP-a Herceg Novog

Nikša Grgurević: Najveća obaveza izrada PUP-a Herceg Novog

2010
6
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

niksa grgurevic 251115Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog kontinuirano radi na realizaciji obaveza koje su im u planu do kraja godine. Prioriteti su izrada PUP-a, nastavak sanacije fasada zgrada, obnova dječijih igrališta i okončanje sanacije šetališne staze Pet Danica od Galeba do kupališta Raffaello.

Prema riječima v.d. direktora Agencije, Nikše Grgurevića, od jula prošle godine završeno je 5 velikih lokalnih studija lokacije, a ono što je zasigurno najveća obaveza Agencije jeste izrada PUP-a opštine.

Picerija i restoran

„U toku je angažovanje kadrova kojima Agencija ne raspolaže kako bi se sve to na vrijeme obavilo. U narednom periodu bićemo potpuno posvećeni izradi planskih dokumenata i izradi PUP-a, budući da nacrt plana treba da bude završen u periodu od 12 mjeseci“, pojasnio je on.

Pored toga biće sprovedena akcija za obilježavanje smjerokazima stepeništa u gradu, budući da su konstantne primjedbe turista da ne znaju gdje koji skalini vode.

vrbanj teren„Smjerokazi će biti postavljeni na 5 udarnih stepeništa u gradu i nakon tenderske procedure, to bi moglo biti gotovo do kraja ljeta“, kaže on.

Realizovana je I faza izgradnje sportsko rekreativne zone na Vrbanju, poslije motela Konak – izgrađen je univerzalni teren za mali fudbal i odbojku, kao i parking za autobus ili kombi. Završeni su grubi građevinski radovi terena za basket.

 

Novo lice starih zgrada

fasada norveskaDo sada su u Herceg Novom obnovljene 4 fasade, a do kraja godine u planu su još 4.

„Već su odrađena 24 premjera i predračuna za fasade i pristupićemo njihovoj obnovi onim redom kako su Skupštine stanara predavale zahtjeve. Dali smo sebi zadatak da do kraja godine okrečimo 2-3 velike zgrade, od kojih je jedna već završena, a to je „Simpov“ soliter na Igalu. Ukoliko postignemo dogovor sa Skupštinom stanara, u planu nam je i obnavljanje zgrade „Novljanka“, poslije sezone“, kaže Grgurević.

Do tada rješavaće administrativne poslove, jer prema Zakonu o javnim nabavkama do iznosa od 4.900 eura postoji mogućnost neposredne pogodbe, a nakon toga ide šoping metoda.

„U planu je obnova jedne zgrade na Toploj, iznad Doma zdravlja, na Savini i u Igalu, uglavnom sve su u užem gradskom jezgru. Međutim, ukoliko neka od Skupština stanara ne ispuni svoj dio obaveza, onda prelazimo na prvu sljedeću“, pojašnjava on.

 

Dječija igrališta: Donatorima otvoren poziv

igraliste nakon radovaKad je riječ o obnovi dječijih igrališta, projektu koji Agencija sprovodi u saradnji sa donatorima, do sada su od 19 na području opštine, obnovljena 4, a peto je u toku, u dječijem parku u Igalu, u saradnji sa Institutom dr Simo Milošević.

„To igralište završićemo nakon ljeta, jer ga je sada nemoguće zatvoriti u potpunosti. Tu imamo oštećenja nekih plastičnih elemenata, ali je ofarbano i osvježeno. Nakon sezone nabavićemo i neophodne elemente“, navodi on.

Kada budu obezbijeđena donatorska sredstva,  obnovljena igrališta dobiće poslije ljeta još Kumbor, Zelenika, Baošići, Gomila i Podi.

 

Šetalište

setaliste privremeni objekatI završetak rekonstrukcije Šetališta Pet Danica od Galeba do kupališta Raffaello uslijediće poslije sezone. Stubovi javne rasvjete su postavljeni, a treba još klupe i asfalt.

„Iskoristili smo i ovaj period da uradimo adekvatne izmjene da bismo imali jednaku širinu trase od Galeba do Raffaella tako da taj administrativni dio završavamo do početka građevinske sezone i nastavljamo rekonstrukciju“, kaže Grgurević.

 

Novi sektor za ekonomske poslove

U Agenciji su formirali sektor za ekonomske poslove koji podrazumijeva podršku direktnim stranim investitorima u nekim administrativnim nedoumicama koje imaju sa pravnom legislativom u našoj državi.

– U sektoru su dva obučena službenika Agencije za konkurisanje na međunarodnim projektima i na putu smo da realizujemo jedan projekat posredstvom UNDP-a, čime postajemo drugi grad u Crnoj Gori koji će imati solarne klupe, kao što je to slučaj u Tivtu – ističe Grgurević.

UNDP kroz taj projekat obezbjeđuje 15 hiljada eura. Zavisno od toga koji se izvođači jave na tender i koja će da bude cijena klupa, znaće se njihov broj. Lokacije ćemo odrediti na osnovu wi fi hot spota, pa bi trebalo da budu razdijeljene na tri različite lokacije, pošto imaju mogućnost punjenja telefona.

U saradnji sa Opštinom Savski venac, Agencija je konkurisala na međunarodnom pozivu HORIZON 2020 u prekograničnom projektu INTEREX za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, kako bi se privukla što veća sredstva iz evropskih fondova, za rješavanje infrastrukturnih problema u gradu. Rezultati konkursa biće poznati u oktobru.

6 Komentari

  1. kada ćete sanirati stepenište pored turističke organizacije ,koje vodi ka autobuskoj stanici,sada je u stanju da se lako mogu slomiti noge-vrat-tako moram reći jer su digli ruke od ovog stepeništa veoma važnog u srcu grada…………………………….
    0    0
  2. Kad slušam administraciju, ispada da je teže nacrtati plan, nego napraviti kuće, puteve i zgrade. E, pa neće baš biti, nego je njih previše, pa ne znaju ko šta treba da radi. I na opštinskom i na državnom nivou.
    0    0

Ostavite komentar

*

code