Nikšić ovog vikenda centar vaterpola

Nikšić ovog vikenda centar vaterpola

6
Podijeli

Finalni turnir Kupa Crne Gore u vaterpolu, borba za prvi trofej u sezoni 2017/18 najavljen je u Nikšiću 16. i 17. decembra. U prvom polufinalu u subotu od 18 sati i 15 minuta igraće Budva i Cattaro.

– Sa nestrpljenjem očekujemo duel sa Katarom. Ovo je možda jedina utakmica ove sezone, gdje možemo reći da smo favoriti bar na papiru. Poznajemo se međusobno, treniramo praktično svaki dan zajedno. Nećemo ih potcijeniti niti smijemo, jer se radi o izuzetno talentovanoj ekipi. Ali, moramo prihvatiti ulogu favorita, maksimalno prići meču, odigrati dobro i plasirati se u finale. Dosta stvari zavisi od nas, ali sam svjestan mogućnosti moje ekipe. Ako ih budemo potcijenili ući ćemo i u probleme. Imamo lijepu priliku da uđemo u borbu za trofej i nadam se da ćemo je iskoristiti. Najviše me interesuje da moja ekipa bude prava, da odigramo jedan dobar meč od početka do kraja, kazao je trener Budvana, Vido Lompar.

Picerija i restoran

Starteg Cattara, Mirko Vičević naglašava da će Kataro dati doprinos jednom pravom vaterpolo spektaklu:

– Budva jeste na papiru favorit, jači su kolektiv i raspolažu boljom ekipom trenutno. Probaćemo nekim načinom igre da to promijenimo, da dovedemo u pitanje ishod utakmice. Što se tiče naše ekipe, kao što znate prosjek je oko 17 godina. Sastavljeni smo od juniora koji su prošle godine osvojili prvo mjesto u juniorskoj Regionalnoj ligi, što je bio ogroman uspjeh. Bićemo dobar protivnik I nastojaćemo da uveličamo spektakl, da doprinesemo popularizaciji ovog sporta u Nikšiću, nadamo se i sljedeće godine u Podgorici, kao i u nekim drugim gradovima koji nijesu klasični vaterpolo centri, poručio je Vičević.

U drugom polufinalu od 20 sati i 15 minuta sastaće se aktuelni osvajač Kupa Jadran Carine i Primorac. Taj meč prenosiće RTCG. Treneri Vladimir Gojković i Petar Vico očekuju lijepu vaterpolo predstavu.

– Mi smo u malo drugačijoj situaciji u odnosu na ostale klubove, jer smo odigrali veliki broj utakmica do sada. Imali smo dosta napornu polusezonu, ali to sada moramo sve zaboraviti. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti za taj meč sa Primorcem i da ćemo uspjeti da se plasiramo u finale, poručio je Gojković.

Na drugoj strani, trener Primorca, Petar Vico, kaže da će probati da savladaju velikog protivnika:

– Ne treba puno trošiti riječi o njima, rezultati govore sve. Imaju sjajne rezultate u Regionalnoj ligi i Ligi šampiona. Pokušaćemo da priredimo iznenađenje i uvedemo utakmicu u interesantnu završnicu. Već desetak dana se pripremamo za ovaj meč, posljednji koji smo igrali protiv njih bio je sa dosta grešaka i izgubili smo ga ubjedljivo. Želimo da ispravimo te greške, podignemo nivo igre i plasiramo se u finale, kazao je Vico.

Iz VPSCG je saopšteno da je plan da se ove godine sama organizacija ovako značajnog takmičenja podigne na znatno viši nivo.

– Sigurni smo da će ova dva dana u Nikšiću biti jedna lijepa promocija vaterpola i dodatni impuls ponovnom početku rada zatvorenog bazena. Nadamo se da bi naredne godine mogli  ovakav turnir odigrati i u Podgorici. Savez će i ove godine snositi skoro sve organizacione troškove, sa ciljem da dobijemo lijepu manifestaciju, jer ovaj sport to itekako zaslužuje. Zahvalnost dugujemo i Sportskom centru Nikšić, koji će sigurno na pravi način pomoći i podržati organizaciju finalnog turnira, saopštili su iz VPSCG.

Ulaz za oba dana takmičenja na zatvorenom bazenu SC ‘’Nikšić’’ je be splatan. Finalni meč na program je u nedjelju od 20 sati i 45 minuta uz TV prenos. Sva tri meča možete pratiti i putem live streaming-a na sajtu MNESPORT.ME

6 Komentari

  1. Ma da,gore se bas razumiju u vaterpolo!!!! Ne znaju ni da plivaju ,( cast izuzecima)! Stvarno katastrofa !!!! Kome to moze panut na pamet!!!? U kojoj ligi je Niksicki vaterpolo klub??? ?????

Ostavite komentar

*

code