Nikšićani će sanirati trotoar u Igalu za 94,4 hiljade eura

Nikšićani će sanirati trotoar u Igalu za 94,4 hiljade eura

10
Podijeli

Firma Temko d.o.o. iz Nikšića izabrana je za najpovoljnijeg ponuđača na tenderu za sanaciju dijela trotoara u Igalu, od hotela Palmon bay do kraja Omladinskog parka. Druga ponuda koju je na javnom tenderu dostavila hercegnovska kompanija NOVI ING d.o.o je odbačena, jer je Komisija za otvaranje i vrjednovanje ponuda ocijenila kao neispravnu.

Odluku o izboru potpisao je danas predsjednik Opštine Stevan Katić.

Picerija i restoran

Procijenjena vrijednost radova definisana tenderom bila je 95 hiljada eura, dok je Temko dao ponudu od 94, 4 hiljade eura, navodi se u Odluci. Ova kompanija se eventualno može žaliti Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javnih nabavki u roku od deset dana od dana dostavljanja Odluke.

Rok za izvođenje radova je 75 dana, a lokalna uprava narednih dana treba da obezbijedi firmu koja će obavljati nadzor. Radovi bi, ukoliko vrijeme bude dozvoljavalo, trebalo da krenu nakon Nove godine.

Projekat sanacije trotoara u glavnoj ulici kroz Igalo, od hotela Palmon Bay do nekadašnjeg restorana Galeb, završen je u avgustu ove godine. Opština je obezbijedila izradu projektne dokumentacije preko Agencije za izgradnju i razvoj, dok će lokalna Turistička organizacija finansirati izvođenje radova, iz dijela prihoda koji se prema zakonu odvaja za poboljšanje turističke infrastrukture, saopšteno je ranije iz lokalne uprave.

Planirana sanacija trotoara je uz samu saobraćajnicu, kojom je veoma visoka frekvencija pješaka,  jer ona predstavlja vezu između dvije faze Instituta Dr Simo Milošević i povezuje velike smještajne kapacitete, Instituta, hotela „Palmon bay“ i „Lighthouse“ sa ostatkom naselja.

Sanacija će po projektu obuhvatiti novo betoniranje (podnu rasvjetu), kao i stubiće kojim bi se sprječavalo parkiranje vozila.

Garantni rok za izvedene radove i ugrađeni materijal je minimum dvije godine.

10 Komentari

 1. Ako bude kvalitet trotoara kao kod onog materijala u vidu puzli po setalistu, blago nama. Sve sto rade je cisti fuseraj. Nadam se da tako nece biti i u ovom slucaju.

  4
  1
 2. Овима што смета што Никшићани праве можда би више одговарали Албанци, Кинези, или неке непостојеће фирме из иностранста. Напокон домаће да ангажују, макар новац у држави остаје, а за разлику од ових иностраних, можда нешто и ураде да ваља. Када ћемо превазићи та надметања ко је из ког мјеста и схватити да нас је јако мало и да смо сви у истим *овнима.

  11
  10
 3. ovi sto bi to sa tri lopate nek odma podju u Okov i kupe alat AKCIJA JE DO 31 12 2017 I UVATE SE POSLA DA JE TO TAKO DPS BI TO URADIO ODMA I POLA KESA PODJELIO POLTRONIMA

  11
  4
 4. Neka asfaltiraju usput i onaj parking od pokojnog hotela Tamaris. Cijelo ljeto prašina zasipa pola Igala. Neka i to potpiše Steva Katić, a nikšićanima je to trošak = ništa!

  15
  2
  • 500 metara kvalitetno za 15 dana sa ručnim alatom? Ajde, uzeću te kad mi jedan takav posao dođe na red. Kod mene nema toliko, ti ćeš to smlatit za 15 minuta 🙂

   9
   4

Ostavite komentar

*

code