NIŽE CIJENE U HOTELIMA PRODUŽAVAJU SEZONU-U HERCEG NOVOM 88% VIŠE PRIJAVLJENIH TURISTA

NIŽE CIJENE U HOTELIMA PRODUŽAVAJU SEZONU-U HERCEG NOVOM 88% VIŠE PRIJAVLJENIH TURISTA

127
0
Podijeli

U svim vrstama smještaja na hercegnovskoj rivijeri odmara nešto više od 18 hiljada prijavljenih gostiju, što je 88 procenata bolja posjeta od lanjske.

U hotelima je 3.537 turista, dominantno stranaca, ili 4 odsto više. U većini je počela postsezona sa nižim cijenama od 20 odsto. Tako će u „Sun resortu” primjera radi do 6 spetmbra za 20 procenata biti jeftinije noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi koje je u glavnoj sezoni koštalo 140 eura. Potom će svakog mjeseca cijene biti niže za 20 odsto da bi u novembru zimski cjenovnici bili duplo povoljniji od ljetnjih.
Od velikih hotelskih zdanja najpopunjenija je Prva faza Instituta Igalo, sa 540 gostiju.
U domaćoj radinosti, odnosno apartmanima, vilama i sobama je najviše posjetilaca, 13.770, čak 156% više nego prošle godine. Slobodnih mjesta ima, a stanodavci priznaju da je, ipak, ove godine sezona „jača”, bez obzira na bolju prijavu. U dvokrevetnim sobama u zavisnosti od kategorije i lokacije može se naći krevet od 7 do 10 eura. U hostelima i autokampovima posjeta je nešto lošija i u njima je oko 730 gostiju.
Na novskoj rivijeri dobro posluje i 21 registrovan mali hotel. Najbolju posjetu bilježe „Perla” na Savini, “Apart Kukoljac” na Toploj i „Kapri”u Igalu, u kojima je od 40 do 65 gostiju.
Hotelijeri računaju na dobru postsezonu, uz lijepo vrijeme i niže cijene usluga.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code