„Noć punog mjeseca“: Već prijavljeno 50 učesnika

„Noć punog mjeseca“: Već prijavljeno 50 učesnika

1078
0
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_razno_mart_noc_punog_mjeseca_6U noći između 20. i 21. februara, odnosno u noći između petka i subote, biće organizovan XIII noćni uspon – “Noć punog mjeseca”, u okviru programa “Podigni glavu – otkrij Orjen”.

Organizator uspona je Planinarski klub “Subra”, iz kojeg ističu da je za uspon već prijavljeno 50 učesnika, te da se prijave mogu podnositi do sjutra.
Polazno mjesto biće Planinarski dom “Za Vratlom” na 1169 m, a cilj je jedan od okolnih vrhova, u zavisnosti od trenutnih meteo-uslova.

Picerija i restoran

“Izlazak pred zoru po planini obasutoj mjesečinom veliki je doživljaj, naročito zimi i u njemu mogu uživati samo planinari sa većim iskustvom i potrebnom opremom. Budući da je program „Podigni glavu, otkrij Orjen“ osmišljen da se privuče veća pažnja šire populacije na naše zaleđe, uz već navedeni dio ide i onaj manje zahtjevan. U nedjelju, 21. februara, u 10 h biće organizovan od planinarskog doma „Za Vratlom“ lagani dvosatni uspon, u kojem neće biti ograničenja za učešće”, navode iz PK Subra.
Za noćni uspon obavezna je prijava organizatorima (do četvrtka), dok za nedjeljni, dnevni, to neće biti potrebno. Telefon za informacije je 069 583 215.
„Snijega trenutno nema, ali ovo, ipak, ne bi bio prvi slučaj da
nema bijelog pokrivača za noćni uspon. Bilo je još takvih godina, mada je ove najdrastičniji primjer bez snijega“, kazao je v.d. direktor Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, Željko Starčević.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code