NORVEŠKI SREDNJOŠKOLCI U NOVOM

NORVEŠKI SREDNJOŠKOLCI U NOVOM

0
Podijeli

maturanti_trgU uzvratnoj posjeti Srednjoj školi “Ivan Goran Kovačić” boravi 6 učenika i dva profesora iz Levangera, koji će u Herceg Novom boraviti narednih sedma dana.

– Stigli su sinoć i pokušaćemo da im naredne dane ispunimo zanimljivim aktivnostima i druženjem sa vršnjacima – kaže nam direktor Srednje škole Momo Dragićević.

Picerija i restoran

Norveški srednjoškolci tokom boravka imaju organizovane aktivnosti u školi, a narednih dana obići će Institut dr. Simo Milošević, Skadarsko jezero, Kotor gdje će biti u posjeti Pomorskoj školi i Gimnaziji, a u subotu će za njih biti organizovana roštiljada na Dizdarici.

Učenici se u Norvešku vraćaju u utorak.

Inače, u ovoj školi u toku su brojne aktivnsoti karakteristične za maj.

Godinu završava 262 učenika 16. maja, a uveliko se pripremaju da otplešu i tradicionalnu kvadrilu.

– I ove godine naši maturanti njih 202, na Trgu Nikole Đurkovića plesaće zajedno sa ostalim mladim Evropljanima, u podne 18. maja kvadrilu – kaže Dragićević.

Matursko veče za sve njih biće upriličeno 26. maja u hotelu “Plaža”, a ako vrijeme dozvoli, neće izostati ni defile gradom tog dana u 20 časova.

Buduće akademske građane, od 4. juna očekuje polaganje drugog dijela eksterne mature, dok će od 6. do 15. juna polagati dva interna ispita. Rezultati će nakon toga biti poslati Ispitnom centru i od 20. do 22. juna biće upriličena dodjela diploma.

I ove godine kao i ranijih postavlja se pitanje da li će crnogorski maturanti koji žele nastaviti školovanje u regionu stići da predaju dokumenta za polaganje prijemnih ispita, Dragićević kaže da će svima izaći u susret.

– Mi kao škola, ako imamo ažurirane rezultate uvijek izađemo u susret našim učenicima kako bi mogli da nastave školvanje negdje u okruženju – objašnjava Dragićević i napominje da je i resorno ministarstvo vodilo računa o tome.

Zasigurno da je ministrastvo imalo to u vidu i nikada se nije dogodilo da se diplome dijele nakon polaganja prijemnih ispita na fakultetima.

Od naredne nedjelje počinje i kampanja za upis u prvi razred Srednje škole.

– Od ponedjeljka do srijede ćemo obići osnovne škole u Herceg Novom i podjeliti flajere svima koji žele da kod nas nastave školovanje kako bi učenici tačno znali šta im je potrebno za upis -najavljuje Dragićević i dodaje da od naredne godine imaju i nove smjerove.

U Građevinskoj školi postojaće smjer dizajner enterijera, a u trgodišnjoj nov je program za prodavače.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code