Norveška donacija za Herceg Novi: Kamion i uniforme preduzeću „Čistoća“

Norveška donacija za Herceg Novi: Kamion i uniforme preduzeću „Čistoća“

3802
7
Podijeli

Komunalno preduzeće „Isak D. Westgaard AS“ iz Norveške poklonilo je specijalno vozilo za prikupljanje i odvoz otpada i unforme hercegnovskom preduzeću „Čistioća“. Ta donacija Herceg Novom je još jedan dokaz velikog prijateljstva norveškog i crnogorskog naroda, kazao je prihvatajući ključeve vozila, potpredsjednik Opštine, Dragan Janković. Ključeve mu je simbolično uručio direktor norveške kompanije ,Øystein Lie.

Ovim povodom tokom cijele nedjelje boraviće u Herceg Novom delegacija 18 predstavnika iz sedam norveških preduzeća, koju predvodi počasni građanin Herceg Novog, Per Jarle Eriksen.

Picerija i restoran

Potpredsjednik Janković zahvalio se norveškom narodu na dugogodišnjoj i izuzetno vrijednoj pomoći u tehničkom opremanju i stalnom unapređenju rada hercegnovske „Čistoće“.

Predstavnik norveške delegacije Per Jarle Eriksen istakao je da za njih velika radost što su u Herceg Novom, kao i to da vide napredak koji je postignut u radu preduzeća „Čistoća“ i da se sva oprema koju su donirali koristi na najbolji mogući način.

Objasnio je da se ovog puta radi o specijalnom polovnom vozilu, koje je odlično očuvano. Zahvalio se preduzeću „Čistoća“ i Opštini Herceg Novi na gostoprimstvu i prijateljstvu i istakao da će se dobra saradnja nastaviti.

7 Komentari

 1. Imaju li ovi u Norvešku kakvu mašinu da nam makar posude da očistimo grad od trenutnih političara i da ih recikliramo u prašinu? To nama treba braćo naša Norveska, a kad ove “recikliramo” onda ce mo mi brzo kupiti čitavu flotu tih kamiona. Ne rugajte se sa našim gradskim “Očevima” jer su oni Kraljevinu Dansku bacili na koljena sa gradskom rasvjetom!!!

  3
  1
 2. A vide li ti Norvežani kako mi to “čuvamo” kad ljeti toči po šetalištu iz smećare, a cistjerne za pranje koje nam je isto neko donirao leže u garaži ili ih neko koristi u privatne svrhe

  12
 3. U zadnjih 15 godina sva vozila koja koristi cistoca HN donirala je Norveska.
  kada je Vlada crne gore prije 3god svim opstinama u cg poklonila po 2 spec vozila Herceg Novi je preskocen , toliko o tome koliko vlada i DPS postuju gradjane (npr Pluzine je dobilo 2 vozila iako nemaju male kontenjere ). Mogli bi i ovi ministri sto sad pred izbore dolaze da ucine nesto konkretno a ne da prosipaju prazne price evo vec su dva bila ali konkretnih poteza za zivot gradjana ne vidjesmo.

  14
  1
 4. Zahvaljujemo se mnogo na darovima,ali na žalost mi se ponašamo kao invalidi,koji ne mogu raditi zbog svojeg invaliditeta,i zbog toga tražimo pomoć. Sramota me gdje živim,nismo mi nesposobni ljudi.Sramota bi me bilo da mi neko pokloni bilo šta ,a ne smećaru. Njima u svakom slučaju veliko hvala. A mi treba dobro da se postidimo ,ako znamo šta to znači!!!

  16
  2
 5. Da nema Norvežana ne bi imali čime odvesti smeće a Instit bi bio poluprazan. Ovo je donacija a ne onaj imaginarni milion koji je juče donio ambasador. Hvala tom dobrom narodu što su još uvijek uz naš grad. Više su nam pomogli i dobra donijeli nego sva naša ministarstva zajedno (oni samo odnose!).

  56
  4

Ostavite komentar

*

code