NORVEŠKI KOMUNALCI PROSLAVLJAJU SVOJE GODIŠNJICE U HERCEG NOVOM I URUČUJU DONACIJU DOMU...

NORVEŠKI KOMUNALCI PROSLAVLJAJU SVOJE GODIŠNJICE U HERCEG NOVOM I URUČUJU DONACIJU DOMU ZDRAVLJA

92
0
Podijeli

Od sjutra do nedjelje gosti Opštine Herceg-Novi i preduzeća „Čistoća” biće 152 zaposlena iz tri norveške komunalne kompanije: „ Innherred Renovasjon”, „Hamos” i „Shmil”, koji su odlučili da u ovom gradu proslave godišnjicu rada.

„Boravak je organizovan na njihovu inicijativu. Podsticaj da za mjesto obilježavanja godišnjica svoga rada izaberu Herceg Novi bila im je i naša dobra saradnja iz prethodnog perioda sa kompanijom „Innherred Renovasjon”. Predvodi ih bivši direktor te kompanije Per Jarle Eriksen, koji je već dvije godine počasni građanin Herceg-Novog”, kazao je direktor „Čistoće” Borivoje Bonić.
Tri norveške kompanije su u toku proteklih 12 godina preduzeću “Čistoća” donirale više vozila za odvoz otpada, zatim opremu za udruženja građana koja se bave brigom o djeci sa smetnjama u razvoju i za hercegnovski Dom Zdravlja. Očekuje se da će u toku boravka Domu zdravlja donirati specijalno vozilo za prevoz bolesnika.
Norvežani će biti smješteni u Institutu „Dr Simo Milošević” gdje će za njih biti organizovane dvije konferencije. Na prvoj će se gostima iz Norveške obratiti predstavnik Instituta „Dr Simo Milošević”, na drugoj će ih pozdraviti predsjednica Opštine Herceg-Novi Nataša Aćimović, a predstavnik hercegnovske „Čistoće” upoznaće ih sa radom tog preduzeća. Gosti će obići Reciklažni centar u Meljinama, Servisnu zonu u Igalu i Sportski centar.
Zaposleni u kompaniji „Innherred Renovasjon” obićiće gradove u Crnoj Gori, za predstavnike kompanije „Hamos” organizovan je izlet do Mostara, a za predstavnike „Shmil”-a do Dubrovnika.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code