NORVEŽANI DONIRALI STRUČNU LITERATURU FAKULTETU ZA POMORSTVO, VRIJEDNU 10 HILJADA EURA

NORVEŽANI DONIRALI STRUČNU LITERATURU FAKULTETU ZA POMORSTVO, VRIJEDNU 10 HILJADA EURA

70
0
Podijeli

U Biblioteci Fakulteta za pomorstvo u Kotoru upriličena je prezentacija zbirke od 100 novih stručnih knjiga nabavljenih u sklopu realizacije HERD projekta Montenegro Sustainable Maritime Competence Development Initiative kojeg Fakultet sprovodi sa Allesund University College (Fakultetom za pomorske tehnologije i operacije iz Alesunda, Norveška).

Riječ je o vrijednim i najaktuelnijim stručnim naslovima na engleskom jeziku iz oblasti nautike, brodomašinstva, pomorske elektrotehnike, off-shore operacija, pomorskog prava, pomorskog transporta i menadžmenta, kao i ostalih srodnih pomorskih oblasti, koje su nabavljene od najuglednijeg distributera ovih izdanja Warshash Nautical Books iz Sautemptona iz Engleske. Vrijednost ove stručne literature iznosi 10.000 eura.
Dekan Fakulteta za pomorstvo, prof.dr Danilo Nikolić, kao rukovodilac projekta, izrazio je posebnu zahvalnost projektnom partneru i norveškom ministarstvu vanjskih poslova koje finansira projekat, naglašavajući da je na ovaj način fond Biblioteke značajno obogaćen i da će donirana literatura biti od dragocjene pomoći kako nastavnicima i saradnicima Fakulteta i Univerziteta Crne Gore, tako i studentima na postdiplomskim i doktorskim studijama.
Današnja prezentacija je jedna od značajnih aktivnosti na realizaciji zajedničkog projekta norveškog i crnogorskog partnera čiji je cilj unaprijeđenje kompetentnosti ljudskih resursa u pomorstvu u Crnoj Gori, radi postizanja veće konkurentnosti i lakšeg zaposlenja na međunarodnom pomorskom tržištu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code