Norvežani u Igalu sjutra slave 17. maj, Dan ustavnosti

Norvežani u Igalu sjutra slave 17. maj, Dan ustavnosti

1638
0
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_razno_maj_norvezani_1U Institu Igalo sjutra će tradicionalno biti upriličen program povodom obilježavanja 17. maja, Dana Ustavnosti Kraljevine Norveške.

Program će početi u 17 časova ispred Nacionalnog restorana, odakle će povorka krenuti kroz Igalo. U povorci će učestvovati norveški gosti,  Gradska muzika Herceg Novi sa mažoretkama, djeca iz Dječijeg doma „Mladost“ Bijela, članovi KUD „Ilija Kišić“ iz Zelenike, kao i mnogobrojni prijatelji norveškog naroda iz Herceg Novog i Igala.

Picerija i restoran

Povorka će se kretati od Instituta Igalo do bivšeg hotela „Tamaris“, ulicom Sava Ilića do hotela »Palmon Bay», gdje skreće ka šetalištu i obalom Nikole Kovačevića. Odatle ide do bivšeg hotela »Tamaris«. Tu se povorka okreće i istim putem vraća do mjesta polaska, navode iz marektinga Instituta.

Program na platou Instituita će početi intoniranjem himne Norveške i Crne Gore. Prisutne će pozdraviti glavna sestra norveškog programa, Torunn Hostaker, izvršni direktor Instituta Igalo,  Zoran Bošnjak, kao i predsjednica Opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović.

Ove godine se obilježava jubilarna 40-ta godina saradnje Instituta Igalo sa norveškom Vladom, odnosno Univerzitetskom bolnicom iz Osla, pa u ovoj kompaniji očekuju i da će zaposleni i mještani u većem broju pratiti proslavu norveškog nacionalnog praznika.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code