NORVEŽANIN PER JARLE ERIKSON S NOVIM DONACIJAMA ZA HERCEG NOVI

NORVEŽANIN PER JARLE ERIKSON S NOVIM DONACIJAMA ZA HERCEG NOVI

159
0
Podijeli

Dugogodišnji i osvjedočeni prijatelj Herceg-Novog iz norveškog grada Levanger Per Jarle Eriksen, je sa predstavnikom jedne turističke agencije iz Levangera prije sedam dana stigao u Herceg-Novi.

Želi da organizuje dolaske norveških turista u Crnu Goru. On je o tome razgovarao sa predsjednikom Opštine Dejanom Mandićem i savjetnikom predsjednika Opštine Vladimirom Mračevićem.
Peri Jarle je ovih dana posjetio i hercegnovski Dom zdravlja i ponudio pomoć kroz donaciju uniformi i potrošnog sanitetskog materijala, koje će donirati norveški medicinski centri. Bila je to njegova druga posjeta ovoj zdravstvenoj ustanovi. Tako će u prvom narednom transportu od Levangera do Mostara biti i ova pošiljka, s tim što je obaveza hercegnovske strane da organizuje transport od Mostara.
Kao i mnogo puta do sada norveški prijatelj je obećao još jednu donaciju hercegnovskom preduzeću „Čistoća”. U maju iz Levangera treba da stigne još jedan kamion za odvoz komunalnog otpada. Od 2003. je zahvaljujući angažovanju ovog humaniste, koji je i sam svojevremeno bio na čelu Komunalnog preduzeća u Levangeru, hercegnovska Čistoća dobila 7 vozila za pretovar i odvoz smeća.
Između našeg i Komunalnog preduzeća u Norveškoj saradnja je uspostavljena prije 20-ak godina i od tada ona ne prestaje. Zbog svega što je učinio na uspostavljanju i produbljivanju veza između dva grada, Per Jarle Eriksonu je prošle godine, povodom Dana Opštine uručena povelja počasnog građanina Herceg-Novog.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code