Nova akcija čišćenja u Starom gradu

Nova akcija čišćenja u Starom gradu

1637
5
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Akcija čišćenja bedema Starog grada, odnosno Peraških vrata, koju organizuje NVO Sinergija u saradnji sa NVO Naša akcija iz Podgorice, biće organizovana u nedjelju, 2. aprila u 10 časova.

Sve je dio Studije graditeljskog nasljeđa za Stari Grad Herceg Novi i saradnje sa Fondacijom Petrović Njegoš i ARHIPAT studijom za restauraciju i konzervaciju objekata iz Lyona:

Picerija i restoran

– Ponovo čistimo zidine Starog grada. Ovog puta kod Peraških vrata, istorijski jako bitne lokacije za koju 90% Novljana vjerovatno nije ni čulo. Riječ je o lokalitetu gdje je probijen zid prilikom oslobođenja od Turaka 1687. godine – ističu organizatori.

Akciji ce se pridruziti i Odred izviđača “Njegoš” iz Podgorice, kao i NVO Urban Nova i OKC iz Herceg Novog. Organizatori pozivaju voljne Novljane da dođu u što većem broju. Pokušaće da obezbijede što više opreme i alata, ali ako neko ima svoje, poželjno je da ponese.

5 Komentari

  1. A i ti arhitekta vjerovatno mislis na porta di santachiarra koja su danasnji ulaz od igralista na Karaci.To nisu Peraska vrata.50 m. Juznije.
    3    1

Ostavite komentar

*

code