Nova akcija čišćenja u Starom gradu

Nova akcija čišćenja u Starom gradu

1360
4
Podijeli

Akcija čišćenja bedema Starog grada, odnosno Peraških vrata, koju organizuje NVO Sinergija u saradnji sa NVO Naša akcija iz Podgorice, biće organizovana u nedjelju, 2. aprila u 10 časova.

Sve je dio Studije graditeljskog nasljeđa za Stari Grad Herceg Novi i saradnje sa Fondacijom Petrović Njegoš i ARHIPAT studijom za restauraciju i konzervaciju objekata iz Lyona:

– Ponovo čistimo zidine Starog grada. Ovog puta kod Peraških vrata, istorijski jako bitne lokacije za koju 90% Novljana vjerovatno nije ni čulo. Riječ je o lokalitetu gdje je probijen zid prilikom oslobođenja od Turaka 1687. godine – ističu organizatori.

Akciji ce se pridruziti i Odred izviđača “Njegoš” iz Podgorice, kao i NVO Urban Nova i OKC iz Herceg Novog. Organizatori pozivaju voljne Novljane da dođu u što većem broju. Pokušaće da obezbijede što više opreme i alata, ali ako neko ima svoje, poželjno je da ponese.

4 Komentari

  1. A i ti arhitekta vjerovatno mislis na porta di santachiarra koja su danasnji ulaz od igralista na Karaci.To nisu Peraska vrata.50 m. Juznije.
    3    1
  2. BRAVO ,KADA TO NEĆE OPŠTINSKE SLUŽBE ,MORAJU GRAĐANI,KOJI SE PONAŠAJU KAO KULTURNI LJUDI ,POSVEĆENI SVOME GRADU I OKOLINI.
    9    0

Ostavite komentar

*

code