Nova knjiga „Drame“, Vaska Raičevića

Nova knjiga „Drame“, Vaska Raičevića

535
0
Podijeli

knjiga drame vesko raicevicKnjiga „Drame“ crnogorskog dramskog pisca Vaska Raičevića, objavljena je nedavno u izdanju Otvorenog kulturnog foruma (OKF) sa Cetinja i Crnogorskog društva nezavisnih književnika(CDNK). Za izdavača ispred OKF-a potpisana je Dragana Tripković, koja je ujedno i urednik ovog izdanja, a ispred CDNK izdavač je Milorad Popović.
Knjiga „Drame“ Vaska Raičevića sadrži tri dramska teksta ovog autora, sabrana u jednu cjelinu. Drama „Dobra smrt“ postavljena je u Crnogorskom narodnom pozorištu, kao i u Rusiji u pozorištu grada Toboljsk.
Raičević je bio dramaturg na nekoliko pozorišnih komada, među kojima su „Ljubav, vjera nada“ u CNP-u, kao i na projektu „Život na pauzu“ u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK).
Vasko Raičević (1979, Podgorica), osnovne i specijalističke studije dramaturgije završio na cetinjskom Fakultetu dramskih umjetnosti.
Sa komadom „Kalina proces“ pobijedio je na konkursu za najbolji crnogorski savremeni dramski tekst 2012. Koautor je komada „Poglavlja 23 i 24“’, izvedenog u okviru festivala FIAT u Podgorici. Dramski tekst „Kuća za rušenje“ izveden je u okviru projekta„19. decembar – dan poslije“ (produkcija ATAK).
Drame su mu prevođene na engleski, ruski, slovenački i poljski jezik. Kratke priče objavljivao je u časopisu Ars. Radio je kao asistent na predmetu Dramaturgija na cetinjskom FDU. Trenutno je asistent na predmetu Antička književnostna Fakultetu za crnogorski jezik i književnost.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code