Nova najava: Nastavak rekonstrukcije Šetališta u decembru

Nova najava: Nastavak rekonstrukcije Šetališta u decembru

15
Podijeli

Rekonstrukcija dijela Šetališta Pet Danica u Igalu, od Galeba do kompleksa Raffaello, mogla bi biti nastavljena u decembru, nakon više od godinu pauze.

Revidovani projekat rekonstrukcije trebalo bi da bude odobren do kraja sedmice, a sljedeće bi iz Agencije za izgradnju i razvoj grada tražili građevinsku dozvolu za početak radova, kaže za Radio Jadran, v.d. direktor Boro Lučić:

Picerija i restoran

“Ukoliko uspijemo do kraja sedmice da završimo priču sa revizijom, zeleno svjetlo za nastavak radova mogli bismo dobiti sljedeće sedmice. Onda je sve na izvođaču, koliko će njemu vremenski biti potrebno da prebaci ljudstvo i mehanizaciju”, naveo je Lučić.

Revidovani projekat rekonstrukcije poslat je Institutu za građevinarstvo u Podgorici krajem oktobra.

Podsjetićemo, sporan dio nastavka rekonstrukcije Šetališta Pet Danica bili su poslovni prostori između lokala Dominicana i Mimoza ( ispred apartmana „Cebra“, kod bivšeg grnčara ) koje je trebalo ukloniti. Međutim, tim potezom rizikovalo bi se pokretanje sudskog spora trgovaca sa izvođačima, pa se od toga odustalo.

Sa druge strane, izmjena projekta „obezbijedila“ je ranije intencije da se i na ovom potezu radi proširenje sa morske strane. Ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, završetak građevinskih radova očekuje se do početka Praznika mimoze, kazao je ranije Lučić. Popločavanje behatonom radilo bi se nakon praznika.

Rekonstrukcija šetališne staze u dužini od 365 m od Galeba u Igalu do kupališta Raffallo na Toploj, počela je još u oktobru 2015. godine. Do sada je proširen dio Šetališta od Galeba do pizzerije Twins, postavljena javna rasvjeta i dio zelenila. Vrijednost investicije je 350 hiljada eura, a radove izvodi barska kompanija Đokić group D.O.O. Radovi su bili konzervirani nekoliko puta, zbog praznika, sezone i preprojektovanja.

15 Komentari

 1. 365 metara. To pokazuje kapacitet novljana. Da je privatno uradilo bi se za 2 mjeseca,a ne 10 godina. Ali rodjaci,kumovi,pasenozi i sl.su na setalistu. Pa onda ugradnja( ne gradjevinska) , ko ce da bude izvodjac, odakle kamen,ploce itd,itd.
  Domacin sa pola mozga bi zavrsio za recena 2 mjeseca

 2. Pogledajte na fotografiji ovaj jad od jeftinog eloksira i raznih kaveza,ži e za pseće boksove i kokošinjce.
  Nekada elitno šetalište,kultnog imena i ponos čitave Jugoslavije.

 3. Ovo je sprdnja.
  Prvo dugogodisnji spor sa grnčarma?
  Zemljište je bivši pružni pojas 6m od pruge,državno vlasništvo.
  Kakav spor.Ruši kapunjere.
  Jesu li oni za taj neukus imali građevinsku?
  I šta sad,polako ka Njivicama?
  Ovdje lud zbunjenog…..
  Nego stradaće ovaj čestiti pomorac, vidjećete.
  Samo je pitanje hoće li se prije ukrcati,ili ne daj Bože….
  Sa đavolom tikve sadi.

 4. Tačno. Bravo! Ne može pomorac biti na čelu ove Agencije. On je sigurno dobar momak. Vjerovatno se razumije u pretovar rasutog tereta. Ili u balastne tankove. Međutim, očigledno da nije za posao na koji je postavljen.

  11
  2
 5. Sa ovima na vlasti u Herceg-Novom, DPS centrala je opet počela da koristi stari recept i model ponašanja kao što je to bio slučaj sa Dejanom Mandićem, a to je da ucjenama održava ovakvu Opštinsku vlast u životu. Ova Opštinska garnitura je vrijedna, ali “kasa” im je švoc. Da bi preživljavali zadovoljavaju se sa mrvicama koje im DPS daje, taman toliko da ne crknu, a za uzvrat pružaju DPS-u ogromne ustupke. Katiću i Bigoviću, ako je ovo što ja tvrdim vidljivo iz vaše perspektive, onda bi vi trebali da podnesete ostavke i spasite daljnje propadanje koalicije i grada.

  5
  2
  • Daj, pojasni molim te:
   – sa čime to DPS ucjenjuje lokalnu vlast ( ili nekoga ) ?
   – o kakvim se to mrvicama radi ?
   – kakvi su to ogromni ustupci DPS-u ( li nekima iz DPS-a) ?
   A što se ostavki tiče, zaboravi. Plata nije loša, a i posao je laganica.

   10
 6. “Ako nam odobre reviziju, sljedeće ćemo tražiti građevinsku dozvolu”.
  Prvo,građevinske su ukinute novim zakonom.
  Drugo, ne može je tražiti Agencija, jer su investitori Opština i morsko dobro.
  Treće, već imaš građevinsku. Zato je i rađen dopunski projekat.

  12
  1

Ostavite komentar

*

code