Nova podrška za uzgoj ljekovitog i aromatičnog bilja

Nova podrška za uzgoj ljekovitog i aromatičnog bilja

1
Podijeli

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je Javni poziv za dodjelu podrške podizanju višegodišnjih zasada ljekovitog i aromatičnog bilja za 2018. godinu. Korisnici podrške po ovom Javnom pozivu su poljoprivredna gazdinstva, koja moraju biti upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava u trenutku podnošenja zahtjeva za odobravanje podrške, saopštili su iz ovog Vladinog resora.

Rok za dostavljanje zahtjeva za odobravanje podrške je 15. novembar 2018. godine.

Picerija i restoran

Investicije koje se podržavaju odnose se na zasnivanje plantaža višegodišnjeg ljekovitog i aromatičnog bilja kao i za nabavku opreme za modernizaciju primarne proizvodnje tj. nabavku sistema za navodnjavanje “kap po kap”.

Minimalna vrijednost investicije iznosi 500 eura, a maksimalna je 10.000 eura, što znači da poljoprivredno gazdinstvo može ostvariti maksimalnu visinu bespovratne podrške do 50 odsto, odnosno do 5.000 eura u toku godine.

Osim podrške koju mogu ostvariti kroz ovaj javni poziv, uzgajivačima ljekovitog i aromatičnog bilja na raspolaganju su bespovratna podrška kroz preradu na gazdinstvima, podrška po hektaru  kroz program direktnih plaćanja u biljnoj proizvodnji, podrška za izgradnju bunara i bistijerni, nabavku mehanizacije i drugi.

Informacije u vezi sa ovim Javnim pozivom možete dobiti putem telefona: 020-482-176.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code