NOVA PONUDA STEČAJNOG UPRAVNIKA BRODOGRADILIŠTA ZA JEDNE PRIHVATLJIVA ZA DRUGE NIJE

NOVA PONUDA STEČAJNOG UPRAVNIKA BRODOGRADILIŠTA ZA JEDNE PRIHVATLJIVA ZA DRUGE NIJE

86
0
Podijeli

Bivši radnici JBB, koji već 50 dana protestuju ispred kapije kompanije u stečaju, još nijesu donijeli konačnu odluku o novoj ponudi stečajnog upravnika Žarka Osotjića o njihovom radnom angažmanu, koju im je Ostojić predočio u ponedjeljak.

Radnici su jutros dva sata polemisali, razmatrajući pozitivne i negativne strane revidirane i povoljnije ponude, međutim, konačnog saglasja nije bilo. Razgovori će biti nastavljeni sjutra, potvrdio je za Radio Jadran predsjednik Sindikata, Mladen Krivokapić. Bivšim radnicima pridružilo se jutros i 70 penzionera, koji čekaju povezivanje radnog staža.
Krivokapić nije želio da komentariše “raspoloženje” svojih kolega i da nagovještava hoće li ponuda biti prihvaćena ili odbijena:
“Mišljenja su podijeljena, jer dio radnika smatra da su uslovi korektni, dio ne. Na kraju, problem je ponovo u nedostatku povjerenja, jer mi nikome više ne vjerujemo, zato diskusiju nastavljamo sjutra i u petak”, kaže Krivokapić.
Podsjetićemo, stečajni upravnik Žarko Ostojić sada nudi bivšim radnicima posao od tri plus tri mjeseca za svih 200 radnika, sa radnim odnosom od početka stečaja. Plate će biti onolike koliko ko radi i zaradi, a ko nema posla imaće minimalac.
Bijelski sindikalci sastali su se juče u Podgorici sa predsjednikom Sindikata metalaca Crne Gore, Draganom Mijanovićem, koji im je još jednom iskazao podršku.
„Imamo iza nas i Savez sindikata koja nas može “braniti”, ukoliko to bude trebalo, a nama je svaka podrška dobro došla”, zaključio je Krivokapić, koji je potvrdio da će nastaviti sa tihim protestom i okupljanjem ispred Brodogradilišta.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code