NOVA RIVA PINE NA VRIJEME – U JUNU, ALI BEZ FONTANE

NOVA RIVA PINE NA VRIJEME – U JUNU, ALI BEZ FONTANE

155
0
Podijeli

Rekonstrukcija tivatske rive Pine odvija se planiranom dinamikom, a sve bi trebalo da bude gotovo početkom juna.

Ovo je našem radiju opet potvrdio direktor Direkcije za investicije i razvoj Tivta, Peđa Obradović, s obzirom da među Tivćanima još ima sumnje da će rokovi biti prekoračeni.
Prema njegovim riječima, na gradilištu je dnevno aktivno preko 40 radnika firme izvođača, nikšićke kompanije “Erlang”.
– Postavljeno je preko 2500 kvadrata kamena, a toliko je još na lageru. Svakog dana dobijamo oko 80-100 kvadrata kamena, i sa te strane ne očekujemo probleme. Trenutno se izvode podzemni radovi na atmosferskoj kanalizaciji, jer se postavljaju potpuno nove cijevi kad se već rekonstruiše sve. Biće ispunjen plan i ugovor sa izvođačem – kaže Obradović.
Popločavanje tivatske rive podrazumijeva postavljanje 9000 kvadrata kamena, a Obradović podsjeća da je riječ o veoma zahtjevnim građevinskim radovima, jer je u segmentu A i C bilo neophodno i pobijanje šipova na 13 m dubine – na prvom 26, a na drugom 22.
– Na tom drugom dijelu, C segment na bivšoj plaži hotela “Mimoze”, u toku je izlivanje ploče na tzv. guvnu, koje će takođe biti popločano kamenom. Ti radovi zajedno sa regulisanjem atmosferske kanalizacije, biće završeni do petka. Za vikend planiramo da kompletno “izađemo iz zemlje”, i da betonaža bude odrađena u naredna dva do tri dana, nakon čega će se pristupiti postavljanju kamena.
Ukupna vrijednost radova je 2.250.000 eura. Za ovu fazu biće utrošeno 1.301.000 eura, što je ipak manje novca nego što je predviđeno jer se odustalo od izgradnje fontane, čija je vrijednost bila 250.000 eura.
– Nismo smjeli da raskopavamo i dovedemo u pitanje stabilnost tog centralnog B sektora, jer je projektom predviđena mašinska soba za fontanu duboko u moru. Smatrali smo da u ovom momentu nije baš “najzdravije” da se to radi. Sem toga, sektor B “renoviran” je prije nekih desetak godina.
Kako je Obradović dodao, vremenske prilike ne bi trebalo bitnije da utiču na dinamiku radova. Rekonstrukcija rive Pine počela je krajem februara prošle godine, opština Tivat je suinvestitor zajedno sa JP za upravljanje morskim dobrom.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code