“Nova šansa”: Tri nova projekta vrijedna 65 hiljada eura

“Nova šansa”: Tri nova projekta vrijedna 65 hiljada eura

1106
1
Podijeli

nova sansa press 020216 1Iz NVO “Nova šansa” predstvili su tri nova projekta: „Podrška i pomoć osobama sa smetnjama u razvoju u procesu integracije u društvenu zajednicu“, „Podrška i pomoć projektu Naša ID kartica“ i „Humanost i šansa“.
Predsjednica Vesna Odalović i predsjednca UO ove nevladine organizacije, Vukica Novaković, kazale su novinarima da je prvi projekat počeo u januaru. Trajaće 10 mjeseci tokom kojih će 14 osoba sa invaliditetom (OSI) proći različite radionice. Vrijednost ovog projekta, koji se finansira sredstvima Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i pomoć ZZZCG i Opštne Herceg Novi, iznosi 48.500 eura.
Vesna Odalović je istakla da je projekat neophodan jer na području Herceg Novog OSI nemaju kontinuirani sistem podrške u pružanju prilagođenih obuka za razvijanje njihovih vještina, pa samim tim ni motivaciju, niti mogućnost za zapošljavanje i samo zapošljavanje.
Ovdje organizuju radionice izrade autohtonih suvenira od prirodnog i recikliranog materijala i psiho motivacijske radionice sa ciljem jačanja samopouzdanja OSI a zarad umrežavanja sa potencijalnim poslodavcem, kazala je Odalović:
„Podrška i pomoć projektu Naša ID kartica“ trajaće 12 mjeseci, zahvaljujući sredstvima Ministarstva finasija, odnosno Fonda sredstava igara na sreću, od kojih je dobijeno 12.000 eura. Projektom je planirana nabavka novih aparata i mašina za štampariju, kao i angažovanje stručnih saradnika (defektologa i radnog asistenta).
nova sansa press 020216 2Nova šansa je aktivni učesnik projekat „Individualna tranzicija u socijalnoj inkluziji“, kojeg je pokrenula NVO Staze.
Vukica Novaković je govoreći o trećem projektu „ Humanost i šansa“, koji će trajati 11 mjeseci, istakla da je novac za njega u visini 5.000 eura dobijen od Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.
Ovaj projekat podrazumijeva niz stručnih radionica koje će obuhvatitit 20 mladih (OSI) i njihove roditelje. Cilj je nastavak i proširenje radionica koje su se održavale “Novoj šansi u Novom” prošle godine, kao i nastavak poboljšanja psihofizičkog, zdravstvenog, vaspitnog i obrazovnog stanja djece i mladih sa teškoćama u razvoju kroz rad sa stručnim timom koji ima izgrađen senzibilitet prema djeci.

1 komentar

  1. TREBALO BI NAM PREVOZNO SREDSTVO ZA POHADJANJE JER JE PORODIČNI BUDJET OPTEREĆEN VISOKIM TROŠKOVIMA I KREDITOM -MOLIM SUBVENCIONIRANJE PREVOZA…..
    0    0

Ostavite komentar

*

code