NOVA ŠANSA ZA USAVRŠAVANJE I POSAO ZA 9014 VISOKOŠKOLACA U CRNOJ GORI

NOVA ŠANSA ZA USAVRŠAVANJE I POSAO ZA 9014 VISOKOŠKOLACA U CRNOJ GORI

197
0
Podijeli

Na konkurs za učešće poslodavaca u Programu stručnog osposobljavanja osoba sa stečenim visokim obrazovanjem oglašeno je 9.014 mjesta, što je preko dvije hiljade više nego prethodne godine.

Najviše oglašenih mjesta je u Podgorici 3.869, potom Beranama 636, Nikšiću 633, Baru 447 i Herceg Novom 421 mjesto.
Iz Vlade je saopšteno da su poslodavci najviše interesovanja pokazali za oblasti ekonomije, gdje je prijavljeno 2.422 mjesta, prava 925 mjesta, turizma i hotelijerstva 554 mjesta i IT gdje je oglašeno 532 mjesta.
Osobe sa visokim obrazovanjem koje se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje i koje nemaju radnog iskustva u određenom nivou obrazovanja, a na današnji dan ih je preko četiri hiljade, od juče imaju mogućnost da se prijave za Program stručnog osposobljavanja. Prijave se podnose preko portala e-uprave, na kojem su objavljena i uputstva za prijavu.
Prijava za učešće lica sa stečenim visokim obrazovanjem u Programu stručnog osposobljavanja trajaće do 26. novembra, a pravo na stručno osposobljavanje imaju osobe sa visokim obrazovanjem koje nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i nalaze se na evidenciji Zavoda.
Za rad u obrazovno-vaspitnim ustanovama, odnosno osnovnim i srednjim školama, mogu se prijaviti samo visokoškolci koji su završili studije obima 240 kredita u trajanju od četiri godine u skladu sa propisima.
U realizaciju Programa pored Ministarstva prosvjete uključeni su Ministarstvo za informaciono društvo, Zavod za zapošljavanje Crne Gore i Uprava za kadrove.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code