NOVE KANALIZACONE CIJEVI SPRIJEČIĆE IZLIVANJE FEKALIJA NA PLAŽE

NOVE KANALIZACONE CIJEVI SPRIJEČIĆE IZLIVANJE FEKALIJA NA PLAŽE

77
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Sezona kupanja počinje, a problem izlivanja otpadnih voda u more, preko plaža, na više mjesta duž novske obale je evidentan.

Još nije riješeno oticanje otpadnih voda preko plaže novskog ugostitelja i zakupca, Marka Salatića, u Igalu. Proteklog petka u to se uvjerio na licu mjesta i komunalni policajac, Zoran Stojković.
Izgradnja kanalizacionog kolektora na dionici Šetališta Pet Danica, od restorana “Mimoza” do “Galeba”, biće obuhvaćena rekonstrukcijom ovog dijela Šetališta. Tada je planirano i postavljanje novih kanalizacionih cijevi, čime će ovaj problem biti konačno riješen. Međutim, ni ove sezone obnova ovog dijela Šetališta neće stići.
Marko Salatić je u septembru prošle godine spriječio komunalnu policiju i radnike Stambeno-komunalnog preduzeća da otvore šaht za atmosferske vode iz koga su se, prema njegovim tvrdnjama, izlivale fekalne vode. On je problematični odvod zatvorio zato što je na njega neko nelegalno priključio kanalizacionu cijev, iz kojeg su onda osim vode izlazile i fekalije, sve do plaže koju je zakupio u Igalu.
Kada su radnici Stambeno-komunalnog, po nalogu komunalne policije i uz asistenciju policije, počeli da rade na otčepljavanju kanala, Salatić je izvadio pištolj, nakon čega je priveden u Centar bezbjednosti Herceg Novi. Salatić je zbog ovoga proglašen krivim i pravosnažno osuđen na 100 dana zatvora.
Samo se još nije našlo ko je divlje priključio kanalizaciju na odvod za atmosferske vode.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code