Nove klupe i kante za otpad duž obale, plaža Golden Bay uređena,...

Nove klupe i kante za otpad duž obale, plaža Golden Bay uređena, ali čeka zakupca

8
Podijeli

U sklopu redovnih aktivnosti održavanja i uređenja zone morskog dobra, prema Planu korišćenja sredstava za 2017. godinu, Morsko dobro postavilo parkovski mobilijar – klupe i ulične kante za otpad u svih šest primorskih opština. Postavljeno je ukupno 40 klupa i isto toliko kanti za otpad u svih 6 primorskih gradova.

Kad je riječ o hercegnovskoj opštini, na više lokacija duž rivijere postavljeno je 10 klupi i 10 kanti, što je investicija od oko 4 hiljade eura. Cijena jedne klupe kreće se oko 250 eura, a kanti oko 100 e.

Picerija i restoran

Posebna pažnja posvećena je uređivanju javnog kupališta Golden Bay na Savini, za koje se već godinama bezuspješno traži zakupac. Jedan od problema koji „koče“ zakupljivanje je dug za struju, koji iznosi oko 7 hiljada eura, a koji su ostavili prethodni zakupci, a sada nema ko da izmiri:

„Zainteresovanih ima, ali taj dug najprije mora da se reguliše. Pokušavamo nekako u dogovoru sa ranijim zakupcima da to završimo, a ako to ne budemo uspjeli, dug će nekako morati da izmiri Morsko dobro. Kupalište propada, mi pokušavamo da ga koliko možemo upristojimo, da bi bilo operativno. Interesovanje je pokazao jedan bračni par iz Herceg Novog, ali još ništa nije dogovoreno“, kazao nam je koordinator za investicije i izgradnju u JP MD, Rajko Radulović.

Morsko dobro je i prošle godine početkom jula angažovalo preduzeće “Adji invest” d.o.o. iz Nikšića da uredi i sanira taj lokaltet. Radovima je bilo predviđeno: uklanjanje kompletne drvene krovne konstrukcije i stubova, uklanjanje pijeska iz objekta i njegovo razastiranje po plaži, zarđalih i oštećenih metalnih ograda, nadstrešnica i stepenica, izrada zaštitne metalne ograde, blindiranje vrata i prozora na mokrom čvoru, krečenje zidova i klupa fasadex-om, farbanje ograde i slično.

Radulović je dodao da bi uskoro trebalo da bude potpisan ugovor i sa izvođačem radova, koji je izabran na tenderu za sanaciju dijela „zdrobljenog“ kupališta ispod bivšeg Novosadskog odmarališta. Taj posao trebalo bi da krene u oktobru i da bude okončan za mjesec.

On je podsjetio i da je Morsko dobro završilo nasipanje kupališta pijeskom, za što je samo u novskoj opštini izdvojeno 40 hiljada eura.

8 Komentari

  1. Ovi ko upravnik zgrade, 10 klupa od kojih su pola nevidljive, 4 hiljade eura… bolje nas ne izvjestavajte… i zasto je vazno da je zainteresovan BRACNI par za zakup.. sa detaljima mi lice na AV…to je sad moda…da se nesto drobi…

  2. Mi smo u Novom od tih deset vidjeli samo 3 nove kod tunela ili ste ovih 7 postavili na Lusticu .Inace velika klupa ista u poznatoj prodavnici u Zelenici kosta 100 e….E jadni grade i investiranja nije vrijedno pominjanja

    7
    1
  3. Za sta postoji sud, javni izvrsitelji i slicne instance nego da regulisu dug duznika, a ne da drugi placaju tudje dugove, to nije posteno onda neka niko ne placa struju pa nek im dugove izmiruje Morsko dobro ili sledeci zakupci

  4. 10 klupa za h novi..hahahaha baš se potrošiše…a što nema rasvjete to nije bitno….rizično izaći u šetnju….rupe na svako malo…ko ne slomije nogu,pa dobro je i prošao…..

    12

Ostavite komentar

*

code