Nove kreditne linije za nezaposlene koji kreću u biznis

Nove kreditne linije za nezaposlene koji kreću u biznis

5
Podijeli

Sporazumom Investiciono-razvojnog fonda i Zavoda za zapošljavanje Crne Gore najavljene su mjere za podršku nezaposlenim licima u otpočinjanju sopstvenog biznisa.

Cilj je podsticanje preduzetništva kroz finansijske olakšice, u vidu povoljnih kredita, ali i kroz različite edukacije, neophodne za pokretanje sopstvenog biznisa.

Picerija i restoran

Mjere se naročito odnose na početnike, mlade, žene, visokoškolce, tehno-ekonomske viškove i individualne poljoprivredne proizvođače, koji bi na taj način bili podstaknuti da osnuju sopstvena preduzeća i tako zaposle sebe i druge.

U skladu sa zaključkom Vlade Crne Gore, preporučeno  je da sve opštine uspostave sistem podrške razvoju preduzetništva, posebno u dijelu pripreme biznis planova, radi stvaranja uslova za veće korišćenje sredstava Investiciono–razvojnog fonda. Na taj način bi lokalne zajednice dale svoj doprinos zajedničkom projektu.

Uslijediće prezentacije ovih kreditnih linija i biće predstavljeni najaktuelniji krediti za nezaposlene, koji su beskamatni: krediti za visokoškolce, tehnološke viškove i žene u biznisu, takozvani start up krediti, kao i krediti za mlade, kroz kreditnu liniju IRF-a namijenjenu upravo omladini u biznisu.

Kroz 33 različita programa finansijske podrške, nezaposlenim licima, potencijalnim i budućim preduzetnicima, novim i postojećim malim i srednjim preduzećima, Investiciono-razvojni fond omogućava kreditna sredstva po kamatnoj stopi od 0-4.5%, sa grace periodom do 4 godine i rokom otplate do 12 godina, zavisno od vrste kreditnog aranžmana.

Značajno je istaći da je ovaj projekat, radi smanjenja nezaposlenosti, afirmacije i podrške preduzetništvu, naišao na izuzetno interesovanje, u svim opštinama, pa tako i u Herceg-Novom.

Pozivaju se sva zainteresovana, nezaposlena lica: visokoškolci, žene, tehnološki viškovi i individualni poljoprivredni proizvođači, kao i preduzetnici i pravna lica koja su zainteresovana za otpočinjanje sopstvenog biznisa ili unapređenje postojećeg, da dođu na promociju kreditnih linija Investiciono- razvojnog fonda, 08. decembra, koja će biti održana u Skupštinskoj Sali grada Herceg-Novog, u 13 časova.

Istog dana prezentacija će biti održana i u Tivtu, u skupštinskoj sali Opštine Tivat, ali u 10 časova.

5 Komentari

  1. Tragedija Crne Gore… Đe vam je Prijić što je bio ekspert u zavodu pa onda u muzeju ? Koja mu je zapravo profesija ? Dolazi li vam Jelić na posao ?
    Podstičete preduzetništvo ili partijsko zapošljavanje ?
    axxaaxxaxaxaxaxa dps podstiče preduzetništvo ….xaaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxax

    11
    10

Ostavite komentar

*

code