Novi dragulj na našoj obali: Lazure Beach Bar u Meljinama

Novi dragulj na našoj obali: Lazure Beach Bar u Meljinama

11
Podijeli

Kompanija Imperio Holding LTD koja već treću godinu gradi luksuzni turistički kompleks, hotel i marinu, uz rekosntrukciju starog Lazareta u Meljinama, otvorila je Lazure Beach Bar.

Prostrana, 160 metara duga plaža, sa sitnim kamenjem, djeluje lijepo i podsjeća na mondenska kupališta Mediterana. Ali, nije pretrpana ležaljkama. Slobodno korišćenje kupališta je i više od propisanih 50%.

Picerija i restoran

– Drago nam je da smo otvorili prvi dio rizorta i da smo krenuli sa poslom. Svima nam je dosta gradilišta, jedva smo čekali da krenemo sa uslugama, da malo izađemo iz gradilišta. Plažni bar ima 111 mjesta, a kupalište je vjerovatno najveće u Herceg Novom. Imamo samo 96 ležaljki i nećemo da postavljamo više, jer želimo da ostavimo dosta mjesta za one koji koriste peškire sa sunčanje. Nećemo da natrpavamo plažu mobilijarom – kaže projekt menadžerka, Anna Martynova.

Kupači na Lazure Bech baru imaju komfor i ono što je neophodno, 12 tuševa, šest kabina za presvlačenje, osam ormarića sa ključevima za stvari. Tu su i separei za goste koji traže više intime, kao i tri spasioca. U kompaniji planiraju da na plaži naprave dodatne sadržaje, dio za djecu i sportiste.

– Svi građani Hreceg Novog i turisti su dobrodošli. Cijene su pristupačne. Dvije ležaljke i suncobran, sa dva peškira i dvije boce vode koštaju 10 eura – ističe Martynova.

Uz plažu je lijepo uklopljen bar, sa kvalitetnom ponudom jela i pića. “Šmek” svemu daje glavni kuvar, porijeklom iz Grčke, koji je obezbijedio originalne namirnice za neke jela, poput kvalitetnih grčkih maslina i ulja. Iznenađujuće, cijene u baru su takođe pristupačne. Tu je i mlado, ljubazno, nasmijano i uslužno osoblje.

– Imamo do danas 44 stalno zaposlena radnika u kompaniji, čak 30 je iz Herceg Novog. Kasnije, kada otvorimo hotel i SPA, biće 84 zaposlena, imaćemo 70 odsto osoblja iz Herceg Novog. Rekli su nam da nećemo ovdje naći nikoga, ali našli smo. Nadam se da je to zato što građani vole naš kompleks i hoće da rade kod nas. Zato sam srećna – priča nam Martynova.

Krajem jula, ili početkom avgusta biće otvoren hotel Lazure, a u septembru SPA centar, za koji je u toku nabavka opreme. Na kraju jeseni planirana je i druga faza projekta, izgradnja depadansa sa podzemnim parkingom. Brižljiv odnos prema nasljeđu iz 18. vijeka vidljiv je na svakom koraku. Sve se uklapa u ambijent i postojeće gabarite, po konzervatorskom projektu. Radovi na marini svedeni su na minimum tokom sezone.

U rizort Lazure Hotel & Marina, vrijedan 70 miliona eura, kompanija je do sada uložila preko 30 miliona eura. Završetak se očekuje tokom 2020. godine.

11 Komentari

 1. Realizacija projekta predugo traje i mislim da su svi rokovi probijeni.Najmanje 3 godine se provelo u restauraciji postojeceg objekta- bivseg djecjeg odmaralista pa ni to do danas nije potpuno zavrseno i ima se utisak da se sad radi uzurbano navrat-nanos ne bi li se bar taj dio priveo kraju.
  Investitori i menadzment nikad se nijesu izvinili ili zahvalili mjestanima i turistima sto su skoro 3 sezone trpjeli buku i prasinu.
  Osim toga, zagradjen je visokim ogradama i setacima i turistima nedostupan dio obale i pogled na more od picerije Barbi maltene do bolnice Meljine (oko 200-300 m) sto smatram vrlo bahatim, sebicnim i nehumanim i uzurpacijom tog dijela obale.
  Rasterani su vozaci koji su se do sada redovno parkirali na ulazu na Setaliste i primoralo ih se da se parkiraju na prazan plato u Meljinama gde ce se graditi depandansi kompleksa Lazure ali postavlja se oitanje kako ce se rijesiti problem parkiranja kad pocne i zavrsi se gradnja depadansa.Trenutno, 150 vozila u proseku se parkira na tom platou.
  Imam utisak da su se investitori i menadzment zagradili iza visokih zidova kompleksa i da ih se uopste ne tice kako ce se njegova gradnja i funkcionisanje odraziti na sve aspekte zivota, rada,
  a posebno turizma i saobracaja u Meljinama.

 2. Stvarno lijepo i nek je sa srećom.
  Ali jedno me brine. Na info tabli je prikazan konačan izgled Kompleksa nakon izgradnje , bez dijela ulice Braće Pedišić. Znači li to da je izmjenjeno Idejno konkursno rješenje pa se javni put ukida ? To bi izgledalo slično kao da se ispred Hotela Plaža prekine Šetalište , odnosno da se pješaci upute da zaobiđu Hotel preko ulice Save Kovačevića pa se onda opet spuste istočno ili zapadno ?
  Kompleks Lazure je već dobio ekskluzivitet na dijelu obale i akvatorija, tako da mislim sa su dobri Investitori već dosta nagrađeni i bez da ukinu javni put.

  25
 3. Misle li otvarati zatvoreni dio šetališta? Kad su ga zatvorili krajem decembra rečeno je da je rok za završetak radova, a ta dionica nije otvorena ni evo nakon više od šest mjeseci. Prije nekih dva mjeseca u obraćanju javnosti su rekli da će taj dio šetališta otvoriti uskoro, ali je i to potrajalo.

  16
  • Nudisticke u Njivicama vise NEMA, a ulaznica u hotel, sada Iberostar je 20 eura(all inclusive), a ako cete na plazu za dz morate plivajuci ili barkom,jer je prolaz do plaze zabranjen

   20
   3
 4. Bravo! Jako mi je drago mi je sto ce plazu moci da koriste i peskirdzije.
  (a ne kao ”Palmon Bay” gdje ne smijemo vise ni priviriti, a kamoli uci)

  57
  4

Ostavite komentar

*

code