Novi grant za unapređenje vodovodnog sistema u priobalju Crne Gore

Novi grant za unapređenje vodovodnog sistema u priobalju Crne Gore

679
4
Podijeli

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Evropska banka za obnovu i razvoj odobriće grant u vrijednosti od 70 hiljada eura za izradu posebne studije za optimizaciju ukupnog vodovodnog sistema u Crnoj Gori. Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, sa šefom kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Podgorici, Đuliom Morenom, najavio je potpisivanje ugovora za pružanje konsultantskih usluga za potrebe Regionalnog vodovoda, radi pružanja tehničke pomoći za poboljšanje vodosnabdijevanja za priobalno područje Crne Gore.
Kako je konstatovano, ugovori koji su do sada potpisani za podršku privredi i institucijama, u vrijednosti oko 100 miliona eura, dodatno će uticati na ukupno poboljšanje poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.
„Izuzetno sam ohrabren nizom potpisanih ugovora, naročito onih koji se odnose na putnu infrastrukturu na sjeveru, te daljom spremnošću za razvoj visokokvalitetnog turizma u Crnoj Gori, pa smo danas definisali i zajedničke aktivnosti u tom pravcu“, istakao je ministar Gvozdenović.
Šef kancelarije EBRD-a u Podgorici, Đulio Moreno je naglasio da je pitanje vodosnabdijevanja jedan od ključnih činilaca za razvoj turizma u priobalnom području, posebno zbog velikih investicionih projekata koji se razvijaju i planiraju u narednom periodu.
„Finalizovanje ovog pravnog okvira predstavljalo bi preduslov za nove investicije, kada je riječ o sistemu vodosnabdijevanja i funkcionisanju Regionalnog vodovoda. Vjerujemo da će konsultanti sa svojim radom početi sredinom januara, a zatim, vrlo brzo, očekujemo konkretne rezultate u pravcu izrade Studije“, zaključio je Moreno.
Ministar Gvozdenović je izrazio zadovoljstvo zbog kvalitetne saradnje sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, KfW bankom i drugim finansijskim institucijama, koja traje već dugi niz godina i daje odlične rezultate.
„Siguran sam da će i realizacija ovog granta biti preduslov za nove investicije u infrastrukturu, a na taj način dodatno doprinijeti razvoju visokokvalitetnog turizma na čitavom prostoru Crne Gore, a posebno na Crnogorskom primorju, gdje postoje ozbiljni preduslovi za uspješnu reformu i optimizaciju vodovodnog sektora“, zaključio je ministar Gvozdenović.

4 Komentari

  1. Ovo smo mi.U 21.vijeku pricamo o vodi na pjeni od mora,a sonde idu na mars.Zalosno gospodo, da stranci vide u kakvoj prirodnoj ljepoti zivimo.Sve nase blagodeti odnijeli su tajkuni za sitan novac.Zar je moguce da nam ide Institut sa botanickim okrugom od nekoliko desetina hiljada kvadrata za sitnis.Sve ode,jos je ostao samo djecji dom “Mladost”u Bijeloj.Zivi bili pa vidjeli i na ovu ustanovu na atraktivnoj lokaciji neko je senjao!
    0    0

Ostavite komentar

*

code