Novi kupac Autobuske još nije zvanično vlasnik

Novi kupac Autobuske još nije zvanično vlasnik

2
Podijeli

Iako je predsjednik Odbora direktora Vektra Boke AD, Milić Popović juče saopštio Radiju Jadran da je kupac Autobuske stanice u Herceg Novom izvjesna kompanija Pejović iz Podgorice, danas nam se saopštenjem obratio izvršni direktor kompanije ,“D Station”, Stanko Vidaković, koja je, kako navodi, u saradnji sa kompanijom Lalatović travel DOO izabrana kao najbolji ponuđač na tenderu.

Vidaković je kazao da formalno i pravno ove firme još nijesu vlasnici Autobuske stanice u Herceg Novom, ali da Rješenje očekuje uskoro.

Picerija i restoran

Kako je naveo u saopštenju, firma “D Station”, u saradnji sa kompanijom “Lalatović travel” DOO, izabrana je na tenderu kao najbolji ponuđač za kupovinu objekta u kome se nalazi Autobuska stanica Herceg Novi, nakon odustajanja prvorangiranog ponuđača.

Time su se stekli uslovi da se pristupi realizaciji cjelokupnog postupka i preuzimanju imovine od prethodnog vlasnika, odnosno Vektra Boke.

– Naše firme sastavni su dio dostavljene ponude i podrazumijevaju adaptaciju Autobuske stanice, odnosno uređenje i natkrivanje perona, biletarnice, čekaonice, te druga ulaganja u prateće sadržaje, koji će za cilj imati podizanje nivoa usluga, na zadovoljstvo svih korisnika ovog objekta – navodi Vidaković.

Želja im je, kako je dodao, da u najvećoj mogućoj mjeri valorizuju objekat, koji bi trebalo da odgovori svim potrebama autoprevoznika i građana Herceg Novog.

– Grad Herceg Novi, zahvaljujući našim ulaganjima, ali i uz podršku lokalne samouprave i nadležnih institucija, za koju vjerujemo da neće izostati, s obzirom na to da su naši planovi ambiciozni i izuzetno zahtjevni, treba da dobije objekat koji će u punom kapacitetu odgovoriti svim potrebama građana i autoprevoznika – zaključuje u saopštenju koje namje poslao izvršni direktor, Vidaković.

U kompaniju Vektra Boka uveden je stečaj u junu 2015, a Privredni sud je krajem februara ove godine prihvatio Plan reorganizacije preduzeća. Od prodaje imovine biće namireni povjerioci. Autobuska stanica u Herceg Novom prodata je na tenderu za 370 hiljada eura.

2 Komentari

 1. Bože mili.Je li moguće?
  Isto ovo je pričao Brković prije 10-ak godina.
  Kupujemo samo radi dobrobiti građana Herceg Novog.
  E nemojte više,kumim vas Bogom milim.Pustite da propada,
  trune,bilo šta,samo nemojte kupovati da bi nama bolje bilo.

  13
  4
 2. Tamo treba da bude hotel,da se vidi .A autobuska ne treba niđe,jer imamo dosta stanica u svako mjesto,a ona godinama nije radila pa se isto narod snalazio.

  10
  7

Ostavite komentar

*

code