NOVI „PALMON BAY HOTEL& RESORT“ U IGALU BIĆE OTVOREN 10. JUNA

NOVI „PALMON BAY HOTEL& RESORT“ U IGALU BIĆE OTVOREN 10. JUNA

215
0
Podijeli

Svečano otvaranje rekonstruisanog hotela “Centar” u Igalu sasvim izvjesno biće upriličeno 10. juna, potvrdio je za Radio Jadran predsjednik Odbora direktora kompanije “HTP Primorje hotels & restaurants”, Božidar Draganić.

Od tog datuma hotel, u čiju obnovu je uloženo 7 miliona eura, poslovaće kao brend “Palmon Bay hotel & resort”.
“Obimna rekonstrukcija soba, apartmana, zajedničkih prostorija, ali i wellness dijela prolongirala je malo otvaranje. Naravno, u planu je i prigodna ceremonija tim povodom. Zadovoljni smo čitavim tokom rekonstrukcije i mislim da imamo realne šanse za dobro poslovanje na obostrano zadovoljstvo – naše, ali i naših gostiju”, ističe Draganić.
Kapitalnom rekonstrukcijom, zdanje je dobilo moderniji izgled, sa 163 sobe, od čega su 22 apartmana. Iako početne ambicije vlasnika nijesu predviđale rekonstrukciju terapijskog dijela, menadžment se ipak odlučio i na ovaj zahtjevan korak. Tako će prostor u kojem je i ranije bio veliki bazen, koji je takođe dobio novu keramiku, od juna imati bogatiju ponudu: tursko kupatilo i saune, kao i ostale sadržaje koje jedan wellness treba da ima, uključujući i terapijski program.
Jedan od “zaštitnih” znakova starog RVI-ja bila je i restoranska sala, prepoznatljiva po mobilijaru u pariško plavoj boji i zatvorenom šanku u staklu. Danas, je to impozantna sala od 350 mjesta koja ima nove “tonove” – preovladavaju bež nijanse i čitav prostor odiše konforom i prozračnošću.
“Uradili smo i dvije terase – jedna koja se nalazi iznad restorana, tzv “limun-terasa” sa otvorenim šankom i mini otvorenim bazenom za djecu. Na njoj će, uz druge kulture, preovladavati limun. Na V spratu takođe je uređena još jedna otvorena terasa, tzv. “maslina terasa”, na kojoj će dominirati biljke maslina. Narednih dva do tri dana trebalo bi da nam stigne oko 4.000 sadnica “, pojašnjava naš sagovornik.
Hotel je sa skromne dvije, rekonstrukcijom zavrijedio kategorizaciju na 4 zvjezdice, što svakako podrazumijeva i novu cjenovnu politiku.
“Sve će biti na bazi polupansiona – švedskog stola. To će podrazumijevati doručak i večeru uz besplatan ulaz našim gostima na plažu kao i korišćenje plažnog mobilijara. U cijenu je uključeno i korišćenje svih usluga na terasama I wellness dijelu. Izraženo u ciframa, ako govorimo o špicu sezone, smještaj i usluge za dvoje koštaće oko 100 eura po danu”, pojašnjava Draganić.
Ono što je takođe još jedna od pozitivnih odluka menadžmenta, izuzetno važna za kreiranje opšte slike o Igalu kao turističkoj destinaciji, a na što su godinama pristizale kritike i turista i mještana, jeste plaža ispod hotela. Od ovog ljeta, plaža neće biti izdavana i radiće u sklopu hotela, a osim gostiju moći će da je koriste i drugi.
– I na plaži smo radili već neke manje rekonstrukcije – promjena instalacija, kompletno je nova oprema u restoranu, poručili smo i novu vegetaciju, biće tu i novih sadržaja za goste, a trenutno nasipamo i jedan dio plaže. Ono što Igalu fali su pješčane plaže, pa pokušavamo i da taj dio malo proširimo”, kaže Draganić.
Projekat za novu plažu “Obala” već postoji, pa će uz podršku i saradnju sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, kao i JP Morsko dobro, nakon okončanja administrativnih poslova, krajem ove sezone već krenuti sa obimnijom rekonstrukcijom. Lica sa invaliditetom moći će i dalje da koriste dio plaže prilagođen njima.
Prostor za wellness pokriva oko 1500 m2 prostora, u kojem je ostavljena mogućnost i za terapijski program, koncipiran na bazi blatnih, hidro, elektro terapija, bisernih kupki i drugih koje su i ranije bile u ponudi. Ipak, Draganić ističe da će se orjentisati prema zahtjevima i upitima budućih korisnika.
“Palmon Bay” posjeduje i konferencijsku salu sa 150 mjesta.
Budući gosti trebalo bi pretežno da budu sa zapadno-evropskog tržišta, jer menadžment kao target-grupaciju vidi goste sa njemačkog i engleskog tržišta. Takođe očekuju i goste iz Španije i Francuske. Prva oficijelna grupa od njih 50 stiže nakon 10. juna, ali će ipak prvi gosti hotela biti Novljani.
– Riječ je o mladom bračnom paru koji je odlučio da svadbeno veselje upriliči upravo u restoranu hotela. Svadba je najavljena za 23. maj. Naravno, jako nam je drago zbog toga i imamo dosta upita za organizovanje takvih događaja.
U rekonstrukciju hotela, sa prvobitno planiranih 4 miliona, uloženo je ukupno 7 miliona eura, najvećim dijelom jer se menadžment naknadno odlučio za rekonstrukciju wellness dijela i ubacivanje nekih sadržaja koji nijesu ranije bili planirani.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code