Novi pokušaj okupljanja članova Udruženja akcionara zaposlenih i bivših zaposlenih Instituta Igalo

Novi pokušaj okupljanja članova Udruženja akcionara zaposlenih i bivših zaposlenih Instituta Igalo

2
Podijeli

Redovna sjednica Skupštine Udruženja akcionara Instituta Dr Simo Milošević održaće se 1. jula u 19 časova u kongresnoj sali Druge faze Instituta.
Udruženje akcionara zaposlenih i bivših zaposlenih Instituta Igalo čini 285 članova, a pripada im 16,28% akcija Instituta. Na dnevnom redu treći put zakazanog redovnog zasjedanja Skupštine, akcionari će odlučivati o Izvještaju o dosadašnjem radu Udruženja, Finansijskom izvještaju za prošlu godinu, kao i Programu rada Udruženja i Izmjenama i dopunama Statuta.
Predsjednica Udruženja, Biljana Delić pozvala je sve akcionare da dođu i ispune svoje pravo i obavezu kao članovi Udruženja akcionara zaposlenih i bivših zaposlenih Instituta Igalo a.d.
– Treba da pokažemo da zaista postojimo kao Udruženje, da nijesmo podlegli pogrešnim uticajima i osjećaju bespomoćnosti, jer akcionari ne rade ništa nelegalno samo zato što štite svoje pravo. Treba da dođu svi, jer, akcionar pojedinac, bez obzira na broj akcija, sam ne može ništa –kazala je Delić.
U očekivanju budućih odluka Savjeta za privatizaciju o sudbini Instituta Igalo Udruženje mora blagovremeno, spremno i organizovano reagovati zarad zaštite svojih prava i interesa, dodala jeona. Ukoliko ni ovoga puta ne bude održana Skupština o pravu akcionara će odlučivati drugi, ali ne u njihovom interesu, upozorila je Delić.
Ukoliko je neko od akcionara spriječen da prisustvije sjednici, u mogućnosti je da opunomoći nekog od članova porodice ili osobu od povjerenja. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na tel.br. 067/200-128, svakog radnog dana od 10 do 12 časova.

Inače, Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte utvrdio je još u februaru Nacrt odluke o planu privatizacije za 2017. godinu, kojim je predviđena prodaja akcija i imovine Instituta putem javnog tendera. Institut se na tenderu nalazi peti put, nakon što je neuspjela privatizacija Konzorcijuma IWG iz Londona.

Picerija i restoran

2 Komentari

  1. Ne mora Pg ništa da kaže,mi smo nesposobni i neodgovorni prema svemu što nije lično naše i biće ono što mora.Milion primjera može da navede svak ko ima razum.Igalo ne liči na banjsko mjesto,od gliba se ni proć’ ne može.Političare ne interesuje turizam,ne znaju ni što je to,a narod veze nema s vezom.

  2. Bice kako Podgorica kaze,sve je rasprodato bud zasto,struja,telefonija,aerodromi idu u koncesije,prodali bi i Ostrog i Savinu,samo da se pojavi neko zainteresovan.I Vi gospodjo Delic to dobro znate,ali, ili ne zelite da shvatite realnost ,ili Vam treba opticar.

    6
    2

Ostavite komentar

*

code