Novi Pravilnik o poslovanju gradske luke Škver

Novi Pravilnik o poslovanju gradske luke Škver

1916
6
Podijeli
 

gradska luka kapijaIznenađenje za mnoge je ovih dana kapija na lukobranu gradske luke Škver. Direktor agencije za gazdovanje gradskom lukom, Vladimir Zloković nam kaže da je postavljanje sigurnosne kapije u skladu  sa novim Pravilnikom o poslovanju, koji se primjenjuje od  1. jula. Nema razloga za građani misle da je kapija mimo utvrđenih propisa:

– Kapija će biti otvorena tokom dana, a zatvorena od 22 do 6 časova. Postavljena je iz bezbjedonosnih razloga – objašnjava Zloković.

On je dodao da će još jedna kapija biti postavljena na samom ulazu u gradsku luku, koja će biti otvorena za pješake. Izrada je u toku, a o detaljima ćemo znati naknadno.

Novi Pravilnik je izgleda više od slova na papiru. Kapije na lukobranu i ulazu u luku odavaće ozbiljni pristup sigurnosti plovila, ali i posjetilaca luke, mještana i turista.

Prema podacima o prometu, u Luci Škver za protekli mjesec više je plovila za 15% u odnosu na jun prošle godine. Prema riječima Zlokovića,  gosti su zadovoljniji i uprava luke nije imala do sada nikakve primjedbe na buku iz obližnjih ugostiteljskih objekata. To je ranijih godina bio problem za sve Škverane, a pogotovo nautičare.

6 Komentari

  1. Bravo,dobar potez,jos da Admiral izbace,da nauticari mogu normalno pristati i spavati. A sto se tice povecanja broja plovila,vi imate cudnu racunicu,manje je nego prosle godine!

  2. Ako mislite da ćete sa ovakvom kapijom spriječiti one koji su do sada boravili po sekama onda ste pogriješili. Samo ste napravili još jedno ruglo u nizu.

  3. Uvod u privatizaciju luke. Obiđite je novljani dok možete, još malo će vam trebati takulin sa soldima da bi prošli.

  4. I treba kapija i treba da se zatvaraju seke poslije 22h radi sigurnosti iako nisam cuo da je iko ikada pao sa mula, međutim, ova ograda neće preživjeti ovo ljeto a ne dočekati iduće. Stvarno smo biseri, tamo gdje more prska i prebacuje, postavili smo ogradu od običnog gvoždja. Nit šta ružnije niti nefunkcionalnije, a u krajnjem opasnija je ona rdjava nego da li će neko pasti sa mula, što ponavljam, za 37 godina života u Novome, nisam čuo.

Ostavite komentar

*

code