Novi tender za 4,2 miliona eura, preostalu imovinu Brodogradilišta

Novi tender za 4,2 miliona eura, preostalu imovinu Brodogradilišta

9
Podijeli

Stečajna uprava Jadranskog brodogradilišta Bijela objavila je danas novi tender za prodaju preostalog dijela imovine preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od 4,2 miliona, ne uključujući zalihe alata i materijala, prenosi Mina Business.

Na prodaju su ponuđena dva poslovna prostora površine 671 i 368 metara kvadratnih, po početnim cijenama od 760,91 hiljada EUR, odnosno 393,01 hiljada EUR.

Picerija i restoran

Prodaje se i kancelarijski namještaj i oprema po početnoj cijeni od 29,08 hiljada EUR.

U tenderu je objašnjeno da se dva poslovna prostora i kancelarijski namještaj i oprema prodaju kao cjelina.

Na prodaju su ponuđene i portalne okretne dizalice po početnoj cijeni od 719,13 hiljada EUR, Hammelman pumpa sa opremom za 39,74 hiljada EUR.

Prodaje se i zemljište u Bijeloj po početnoj cijeni od 2,26 miliona EUR.

Na prodaju su ponuđene i zalihe alata i materijala u upotrebi, specificirane u posebnim spiskovima istaknutim na oglasnim tablama Privrednog suda, čija je knjigovodstvena vrijednost evidentirana u iznosu od 617,67 hiljada EUR, odnosno 532,01 hiljada EUR.

Prodaja ponuđene imovine biće organizovana prikupljanjem pismenih ponuda, koje se mogu dostavljati Privrednom sudu do 2. marta do 11 sati. Njihovo otvaranje zakazano je sat i po kasnije.

Ponude mogu dostavljati građani i preduzeća koji uplate depozit od deset odsto od početne cijene imovine za koju se dostavlja ponuda.

Uslovi za otvaranje ponuda biće ispunjeni ukoliko do navedenog roka bude dostavljena makar jedna.

Kriterijum za odabir ponuda je isključivo najveća ponuđena cijena.

Ukoliko izabrani ponuđač odustane od date ponude, stečajni upravnik će proglasiti za kupca drugog ponuđača sa najvećom ponuđenom cijenom, koja nije manja od početne.

Odluku o odabiru najpovoljnijih ponuđača i unovčenju imovine stečajnog dužnika, stečajni upravnik će donijeti najkasnije osam dana od otvaranja ponuda.

Odustajanje odabranih ponuđača od date ponude ili zaključenja ugovora, znači gubitak uplaćenog depozita.

Ponuđačima koji ne budu odabrani, uplaćeni depozit će se vratiti u roku od pet dana od prodaje ili proglašenja oglasa neuspješnim.

Stečaj u Jadranskom brodogradilištu otvoren je 2015. godine na predlog Poreske uprave, zbog duga od šest miliona EUR.

Na prethodnom tenderu, Autoprevoz “Bajović” iz Nikšića kupio je vozni park za 107,53 hiljade EUR.

Na ranijim tenderima za prodaju imovine Brodogradilišta, prodati su veliki i mali dok. Veliki dok je za 11 miliona EUR prodat litvanskoj kompaniji AB Vakaru Laivu Gamykla, a mali Ozata Trasnaclika Sanayi ve Ticaret Limited iz Turske za 2,1 milion EUR.

Stečajni upravnik Žarko Ostojić je sredinom septembra prošle godine odobrio prodaju imovine tog preduzeća koja se nalazi u koncesionom području, konzorcijumu koji čine Adriatic Marinas i Damen za 2,65 miliona EUR.

Konzorcijum koji čine holandski Damen i Adriatic Marinas, koji upravlja Porto Montenegrom, jedini je dostavio ponudu za dodjelu koncesije za privredno korišćenje luke Bijela.

Koncesiju daje Vlada i to na 30 godina, uz obavezno minimalno ulaganje od 20 miliona EUR.

9 Komentari

 1. Stecajnu upravu u brodogradilištu već neko vrijeme izviđaju , nadamo se da će specijalni tužilac pohapsiti tu stecajnu mafiju . Samo vidjeti za njih 5-6 , šta su imali prije nekoliko godina a šta danas . Sve postadoše . Ostojić je morao pasti na slučaju Primorka ….. stiže pravda čitavu grupu. Tužioce zlatio se .

  13
  3
  • ne mlati srece ti Ostojic ti je upropastio brodogradiliste jel?!Nego se ko misevi niko nije smio cut godinama pa se sad krisim laje.Jel Ostojic napravio gubitak od 20 miliona?!

   9
   6
 2. Igranje tenderima se nastavlja u reziji Ostojica! Namjerno raspisuje tendere na kojima se nece niko javiti da bi sto duze uzimao ogromnu platu za nista!!! Jasite obicni narod kad vas pusta!

  12
  5
 3. Tako je 200.000.m2 Arsenala i Brodogradilista Bijela za 5 miliona, super sa svom infrastrukturom. A motel “RR” u Meljinama odnosno bivše Odmaraliste SODA SO LUKAVAC na internetu se prodaje za 8.miliona.Samo radi uporede. Proverite.

  12
  2

Ostavite komentar

*

code