Novi tender za solarnu elektranu u Dječijem domu Mladost

Novi tender za solarnu elektranu u Dječijem domu Mladost

2
Podijeli

Tender za izbor najpovoljnijeg izvođača za ugradnju solarnih panela na Dječijem domu Mladost biće uskoro ponovljen, budući da su u prvom pozivu nedostajali tehnički detalji. To bi se moglo desiti odmah nakon praznika, a onda bi, nakon isteka tenderske procedure i žalbenog roka, izvođač bio odabran početkom februara, kazao nam je direktor Doma, Vladimir Delić.

Podsjetićemo da zahvaljujući donaciji Udruženja crnogorskih iseljenika “De Monte” iz Minhena, vrijednoj 14 hiljada eura, Dječiji dom može da nabavi solarne panele i opremu za malu solarnu elektranu. Na taj način smanjiće troškove električne energije za objekat Doma, kako na mjesečnom tako i na godišnjem nivou.

Picerija i restoran

“Proizvodnjom energije iz te elektrane, smanjićemo potrošnju za otprilike 20% na mjesečnom i godišnjem nivou”, dodao je Delić.

Novčana sredstva za donaciju prikupljena su na svečanoj večeri 24.juna prošle godine, u Minhenu, u organizaciji Udruženja De Monte, uz podršku Generalnog konzulata Crne Gore u Minhenu. Večeri su prisustvovali predstavnici države Crne Gore, pokrajine Bavarske, grada Minhena, kompanije Luštica Development, ličnosti iz svijeta diplomatije, kao i brojni crnogorski iseljenici.

Ček o donaciji direktoru Doma 14. novembra uručio je, u prisustvu Veljka Milonjića, predsjednik Udruženja De Monte, Savo Bigović.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code