Novi vlasnik dotjeruje staru Autobusku stanicu

Novi vlasnik dotjeruje staru Autobusku stanicu

39
Podijeli

Prve turiste, koji stižu autobusima u Herceg Novi, dočekala je opet skoro 6 decenija stara  Autobuska stanica. Ipak,  već nekoliko dana traje uređenje, odnosno adaptacija oronulog objekta,  kako bi do početka glavne sezone  zaposleni, autoprevoznici i  putnici imali unaprijeđenu ponudu i usluge.

Riječ je o radovima koji prethode većim izmjenama, odnosno natkrivanju perona i ograđivanju stanice, za koje novi vlasnik, kompanija D Station iz Budve, i dalje čeka UT uslove resornog opštinskog Sekretarijata.

Picerija i restoran

Do sada je uređen toalet za lica sa invaliditetom i prilazi, što stanica do sada nije imala, a što je bilo neophodno da bi dobila licencu i kategorizaciju, kaže za Radio Jadran, izvršni direktor D Station-a, Stanko Vidaković:

„Blizu smo otvaranja Turističke agencije, kao veoma važnog info punkta za turiste. Zatim, poboljšavamo sadržaje za zaposlene – postavićemo nove šaltere, urediti kancelarijski prostor. Time  stvaramo ulsove  za povećanje broja zaposlenih, koji bi trebalo da bude dupliran. U objektu imamo još 3 poslovna prostora, za koje se nadamo da će novski privrednici prepoznati kao mjesto na kojem mogu razvijati svoju djelatnost, ali i uposliti nove radnike“, ističe Vidaković.

Želja vlasnika je da se otvori poštanski šalter, banka, manja trgovačka radnja ili apoteka, što bi na jednom mjestu objedinilo najnužnije uslužne djelatnosti za svakog putnika, po ugledu na uređene stanice u većim gradovima, navodi Vidaković.

Vrlo brzo Autobuska stanica dobiće i zvanični sajt što nikada prije nije imala, pa će zainteresovani u svakom momentu moći da prate najavljene dolaske ili odlaske. Uz to, prastara informativna tabla o dolascima autobusa, sa koje je većina slova i brojki odavno otpala, biće zamijenjena LCD plazmama na kojima će se smjenjivati red vožnje.

Do sezone će, prema Vidakovićevim riječlima, biti okrečena unutrašnjost objekta, uređen prilazni plato sa rasvjetom i video nadzorom, uz pješačku komunikaciju.

Takođe, zaposleni u Sektoru održavanja puteva Komunalno stambenog preduzeća  su na zahtjev Komunalne policije postavili juče saobraćajne barijere, odnosno metalne stubiće na dolaznom peronu, kod taxi stajališta.

Svi ti radovi, za sada, ne ometaju vozni red, pa se smjena na dolaznim peronima obavlja bez zastoja. Broj autobusa je u odnosu na zimski režim vožnje ostao nepromijenjen, jer još nema vanrednih dolazaka, a broj putnika bio je povećan samo tokom proteklih praznika.

Precizniju evidineciju o uloženim sredstvima u adaptaciju objekta, Vidaković će imati do 1. juna, kada bi trebalo da bude poznato i koliko novca će zahtijevati natkrivanje perona i postavljanje ograde.

Podsjetićemo, firma “D Station”, u saradnji sa kompanijom “Lalatović travel” DOO, izabrana je sredinom novembra prošle godine na tenderu kao najbolji ponuđač za kupovinu objekta u kome se nalazi stara Autobuska stanica Herceg Novi. Nakon odustajanja prvorangiranog ponuđača “D Station” je ostao u “igri” i preuzeo imovine od prethodnog vlasnika, Vektra Boke. Autobuska stanica u Herceg Novom prodata je na tenderu za 370 hiljada eura.

39 Komentari

 1. Srare stvari imaju neprocjenljivu vrijednost;nova gradnja je fušeraj,jer moderni zamišljači kopiraju maštovite kuće,a majsotri su umrli ili su se doma savili,treba znanje da bi se cijenila vrijednost,da bi se razumio kvalitet.Možda neko zna,sigurno neko zna.

  2
  4
 2. Sramota za jedan grad da stanica izgleda ovako.
  Ako cete tek izgraditi novu (mada ko zna kad), sadasnja se mora urediti jer ovo ludilo po peronima nema ni u Andrijevici vise.. ulazi ko kako hoce, kola, kamioni, taksisti… pjesaci se provlace iza autobusa… ne moze ljudi moji.

  7
  2
 3. Anonymouse,, po Zakonu, nacionalizovano zemljiste se vraca ako nije privedeno namjeni.Ako je privedeno (realizovano po DUP-u) namjeni onda mu Komisija iz Bara procjenjuje danasnju vrijednost (ne trzisnu) i isplacuje. Do isplate treba proci i Scilu i Haridbu a kada se predje taj put onda ce limburga mjeseca biti isplata. Ne stajem vam na zulj, jer moj postupak restitucije traje vec 13 godina i jos se ne vidi kraj (iako je sva dokazna papirologija u redu) jer drzava nema tih para da bi obesstetila sve one koji su podnijeli zahtjev za povracaj. odnosno, obestecenje.

  6
  1
 4. Dzabe ce sminkat staru babu i dalje se vidi da je stara i nesretna stanica odnosno stajaliste. A sto se tice nove autobuske to mozemo zaboravit jer je sad opstina skinula odgovornost sa sebe. Kad su buzdeti opstinski bili i po 80 miliona eura u doba ludila nisu bili sposobni je napravit a ne sad sa 30 miliona. Presmjesni su, a i to sto naprave bice neka kapinijera sa parkingom da podsjeca na ovu nesretnu stanicu.

  7
  3
 5. Iz porodice sam na cijoj je imovini ekspropijacijom iz doba socijalizma napravljena autobuska stanica šezdesetih. Sjecam se nemocnih suza svoje bake. A sada ja placem jer i ono sto nam je ostalo sada nam “grickaju”. Promijenila se samo tehnologija “mjera” i tip mocnika. Sada postoje slikanja iz aviona, nove mapa i slicno a krajnji je efekat isti. Otimanje. I ranije su mocnici bili politikanti, a i sada su. Jedino su se boje promijenile. Nema crvene, osim u detaljima. Dominiraju poslovna crna odijela. A gola sila i dalje pobjedjuje. Divlji zapad bez farmerki i kaubojskih sesira . U duhu predaka, mogu samo da kazem “OTETO-PROKLETO” pa neka sam primitivna, misticna i ne znam sve kakva. Pravde nije bilo nikada na svijetu ali bice je nadam se na nebu. Novim vlasnicima i njihovim saradnicima u svim institucijama koje su nadlezne da proces tece “po zakonu”mogu samo da porucim: imam dovoljno godina da vam mogu reci da se sreca ne prima na “zemljistu” bez blagoslova i da se otimanjem ne stice nista od onoga sto svako sebi zeli: radost, mir i zdravlje. Pa bujrum- sretan put za tamo kuda vas vodi pamet. To vam i jeste zasluzena kazna.

  13
  3
  • IMAM DOSTA SVOJE ZEMLJE, NA VIŠE-MANJE DOBRIM LOKACIJAMA, KOJU SAM KUPIO SVOJIM PARAMA, POŠTENO ZARAĐENIM. 90% BIH POKLONIO DRŽAVI, DA SE VRATI SOCIJALIZAM, RED I MIR. A VI RADITE I SAMI ZARADITE. NEKA JE DRŽAVA UZELA VIŠAK. NASLJEĐIVANJE JE BIJEDAN NAČIN STICANJA IMOVINE, SAMO STE SE MORALI RODITI.

 6. Osoblje… Užas.. Od prošle godine umesto 1Evra sada 2 za rezervaciju za povratne karte…. Užas… Koliko će to koštati u sezonu u lepoj autobuskoj stanici? Nadam se da ne više! ❤

  16
  1
 7. To natkrivanje perona ce uciniti da autobuska stanica lici na budzak, a onda ce se zbog toga poceti da nam naplacuju i peronske karte. Batalite nas vise sa takvom modernizacijom. Sasvim dovoljno je da bude cisto, okreceno, posadjeno neko zelenilo i radnici da budu ljubazni. A sto se tice otvaranja banke u sklopu autobuske, vidite ako ikako mozete da banke otvorite i u skolama, vrticima i u Domu zdravlja, jer svaki pedalj ovog grada ste ugrabili za to.

  25
  4
 8. Osoblje zaposleno na autibuskoj (šalteri informacija)
  Kao prvi susret svakog Ko kroči u grad su uzasni.
  Oni nisu zasluzili da izlaze iz samice a kamoli da djele informacije koje inace nece dati . U skorije vrijem zene je na tom šalteru zamjenio jedan “ divni” muškarac koji Vice na stranke !!!! Dakle otkaz tim stvorenjima! Nisu dostojni da rade to sto rade , ili ih premjestite da brišu tak toalat

  41
  2
  • Potpuno se slazem,pa to je za nevjerovati koja doza neljubaznosti i bahatosti,sve u penziju to treba pocerati.Ne bi ih stavio ni u Gusinje da rade na autobusku

   14
   1
 9. A,dje ti dok ti se jave mozes pjeske doci na potrebnu destinaciju… A kad se jave i kad im cujes polu ziv glas prodje te volja da idje ides…

  28
  1
 10. A NEMOJTE DA NIŠTA MIJENJATE, NOVLJANI VOLE DA JE VAZDA ISTO. ŠTA FALI TOM AUTOBUSKOM STAJALIŠTU, PARDON!, AUTOBUSKOJ STANICI? ONA JE TAKVA VEĆ SKORO VIJEK, I POSTALA JE DIO NOVSKE TRADICIJE!!!!!

  45
  4
 11. Radi se a ko radi sve ovo?radimo mi koji volimo crnu goru mi koji zelimo dobro svima mi stvaramo mi ne rusimo i ne idemo na raport u druge drzave,da je vjecna crna gora za 6 dana svi zastave u ruke pokazimo jos jednom svu ljubav prema domovini!

  30
  59
 12. konačno da barem to liči na nešto .ali narod u novom je navikao da gleda rugo na svakom koraku. takođe ima i otpor prema novim i estetski prihvatljivim momentima.
  kao crna rupa smo.

  45
  4

Ostavite komentar

*

code