NOVINARI ODMJERAVAJU SNAGU REKETA NA SVJETSKOM PRVENSTVU U HERCEG NOVOM

NOVINARI ODMJERAVAJU SNAGU REKETA NA SVJETSKOM PRVENSTVU U HERCEG NOVOM

243
0
Podijeli

Na teniskim terenima SBS na Toploj i SC „Igalo” počeli su prvi mečevi 38. Svjetskog novinarskog teniskog prvenstva, na kojem učestvuje preko 100 takmičara iz 16 zemalja.

Takmičenje će trajati do 26. septembra i odvija se po starosnim kategorijama: open, 35+, 40 +, 45+, 50+, a u konkurencijama singla, dublova i mix dublova.
Prvenstvo čiji je organizator Udruženje sportskih novinara Crne Gore pod pokroviteljstvom Opštine i Turističke Organizacije Herceg Novi je otvoreno sinoć na Toploj. Tom prilikom predsjednica Opštine Herceg Novi Nataša Aćimović, istakla je da tenis u gradu pod Orjenom ima dugu tradiciju, ne dužu od vaterpola, ali značajnu jer je iznjedrio izvrsne igrače koji se sada takmiče širom svijeta i na koje smo ponosni.
– Što je teže, kada je ljepše, a kada lakše? -zapitala je Aćimovićka sigurna da je sve što čovjek ozbiljno radi, čemu odgovorno priđe i što savjesno obavlja, jednako teško, jer pod bilo kojim okolnostima novinari uvijek čine sve što najbolje mogu i znaju.
– Možemo imati bezbroj ideja u glavi, ali ono što mijenja stvar je akcija. Ovo su vaši dani i uživajte u igri, a nagrade i uspjesi će dolaziti sami po sebi – poručila je predsjednica Opštine.
Predsjednik Teniskog saveza Crne Gore Dimitrije Rašović i predsjednik Udruženja novinara Veselin Drljević, poželjeli su dobrodošlicu gostima, uz „mirno more” i dobre rezultate, ali i uz želju da takmičari odnesu pozitivne utiske iz Herceg Novog i naše zemlje.
– Znam da je vaš posao veoma težak, odgovoran i stresan, i zaslužili ste da se na par dana na neki način opustite, a to će biti jedino ako na ovom prvenstvu budete učestvovali pod motom „važno je učestvovati”. Svima nama, ljudima, sportistima, je u duši borba za što bolji plasman, pa neka pobijede najbolji, kazao je potpredsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Andrija Popović.
Kapitenka crnopgorske reprezentacije Olivera Doklestić je u toku ceremonije otvaranja položila sportsku zakletvu, nakon čega je uslijedio zabavni dio programa, u kojem su učestvovale mažoretke iz kluba „Lili”, KUD „Sloga” iz Đenovića i Gradska muzika. Uučesnici i gosti turnira su već na njegovm startu puni lijepih utisaka:
– Prvi put sam u Crnoj Gori i ono što sam vidio, impresioniralo me je, kazao je kapiten italijnske slekcije, Roberto Scaggiante.
Za razliku od njega, legenda slovenačke i evropske košarke, Ivo Daneu, nosilac zlatne medalje sa Svjetskog prvenstva 1970. godine i srebrne medalje sa Olimpijskih igara 1968. godine, kada je nastupao za SFRJ, je često u Crnoj Gori:
– Uvijek sam predivno dočekan i uvijek se osjećam kao kod kuće. Ovakvi događaji su odlična stvar za promociju vašeg prepoznatljivog gostoprimstva – smatra Daneu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code