NOVLJANI ISPRATILI LJETO SA TVRĐAVE FORTE MARE

NOVLJANI ISPRATILI LJETO SA TVRĐAVE FORTE MARE

235
0
Podijeli

Onako kako je i počelo, Novljani su koncertom, degustacijom vina, promotivnim filmom ispratili ljeto i turističu sezonu na tvrđavi Forte Mare.

Program nazvan „Pozdrav ljetu 2015″ poznatog trija Srđana Bulatovića, Darka Nikčevića i Vilija Ferdinandija počeo je uz romantičan zalazak sunca. Isto kao što je dolazak ljeta i najava sezone počela u praskozorje 21. juna kocertom Jele Čelo.
Lijep događaj kojim je zaokružena sezona ove godine uz bolju posjetu za 9 odsto i bolju naplatu boravišne takse za 83 odsto kazala je v.d. direktorka TO Bojana Blagojević.
Iz turističke kase grada podršku su dobili brojni festivali i manifestacije, među njima i nekoliko novih, autentičnih lokalnih, gastronomskih.
Osim toga ovo ljeto biće upamćeno i po turističkoj valorizaciji dvije gradske tvrđave, Kanli Kule i Forte Mara. Nakon mnogo godina “Herceg fest” je uspio da otvori dveri Forte Mara koja je doživjela pravu renesansu. U saradnji sa TO i opštinom Herceg fest je organizovao vrijedne kulturne programe. Završnicu obilježava speketakularna izložba American pop art koja traje do 20. oktobra u Galeriji Josip Bepo Benković.
– Grad je ustvari prelijepa scena na otvorenom. Nastojimo da valorizujemo sve kule u Novom i oživimo stari grad i da mu vratimo mediteranski sjaj. Zato smo i organizovali brojne manifestacije i događaje tipične za ovaj kraj – kaže Bojana Blagojević uvjerena da je Turistička organizacija zaslužna za produžetak sezone. Jer, u septembru je podržala džez festval, Feštu na skalinima, strip festval, izbor Miss Crne Gore, Svjetski teniski turnir novinara koji je u toku i koji je okupio 120 učesnika. Kruna je izložba Amerikči pop art.

Picerija i restoran

JASON GOLD: HERCEG NOVI BI MOGAO DA “ŽIVI” CIJELE GODINE

I ovog ljeta u Herceg Novom boravi poznati londonski fotograf, Jason Gold, koji se skoro odomaćio u Crnoj Gori. Dolazi dugi niz godina i ostaje više mjeseci.

Postao je pravi zaljubljenik Herceg Novog i Crne Gore. Bio je i jedan od posjetilaca sinoć na Forte Mare, posebno zbog Srđana Bulatovića i Darka Nikčevića, jer ne propušta njihove koncerte. Međutim, Jason nije ni ovoga puta došao bez fotografskog aparata. Svugdje pronalazi dobar kadar.
„Dolazim odavno ovdje i već sam skoro domaći. Ljetnji festivali, koncerti, izložbe, zabave su fantastični i posebno dobri u Herceg Novom ove godine. Ali mislim da je šteta da ovako divan grad koristi svoje mogućnosti tako kratko vrijeme, samo ljeti. Mogli biste da imate dužu sezonu, kao Dubrovnik sa raznim koncertima, festivalima i događajima. Grad bi mogao da živi cijele godine” – priča nam Jason Gold.
Od fotografisanja, kaže da nikada nije umoran. Obilazi neka mjesta u Crnoj Gori više puta i uvijek su u objektivu drugačija i privlačnija:
– Obilazim cijelu Crnu Goru da bih napravio dobre foto priče za projekat na kojem radim. Ali ono što me uvijek fascinira jesu ljudi koji su čudesno prijateljski raspoloženi gdje god da dođem. To je dodatna i neprocjenljiva ljepota Crne Gore – smatra ovaj Britanac, koji je postao naš sugrađanin.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code