Novljani nagrađeni na likovnom konkursu

Novljani nagrađeni na likovnom konkursu

752
0
Podijeli

likovni konkurs decenija nezavisnostiKomisija za procjenu i rangiranje likovnih radova na Konkursu pod motom „Decenija nezavisnosti – s ponosom slavimo“, koji je Ministarstvo prosvjete organizovalo za učenike osnovnih i srednjih škola, odabrala je najbolje likovne radove.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, najbolji likovni rad na konkursu za osnovce, na temu „Crna Gora – neugasiva baklja slobode“, je rad Nikolete Ćorović, učenica osmog razreda Osnovne škole (OŠ) „Veljko Drobnjaković” iz Kotora.

Picerija i restoran

Drugo mjesto je osvojila Andrea Mrdović, učenica devetog razreda podgoričke OŠ “Vuk Karadžić”, a treće Tina Ognjenović, učenica devetog razreda OŠ “Orjenski bataljon” iz Herceg Novog i Aleksandra Drašković, učenica petog razreda OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša” iz Budve.

Prvo mjesto na konkursu za srednjoškolce na temu „Ponosni na prošlost – gledamo u budućnost“ zauzela je Anna Morris, učenica prvog razreda škole “Ivan Goran Kovačić” iz Herceg Novog, a drugo Dejan Jeremić, učenik trećeg razreda škole “Petar Lubarda” sa Cetinja.

Treće mjesto dijele Jana Vasiljević, učenica prvog razreda škole “Ivan Goran Kovačić” Herceg Novi i Radisav Stijović, učenik drugog razreda škole “Petar Lubarda” Cetinje.

Na Likovni konkurs stiglo je 709 radova iz 71 osnovne i 180 radova iz 14 srednjih škola.

Ministarstvo prosvjete i Zavod za udžbenike i nastavna sredstva obezbijedili su vrijedne nagrade koje se sastoje iz novčanog dijela i kompleta udžbenika za sljedeću školsku godinu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code