Novljani najbolji na prvom Akvatlonu u Dubrovniku: Prva i druga mjesta osvojili...

Novljani najbolji na prvom Akvatlonu u Dubrovniku: Prva i druga mjesta osvojili Čupić, Milošević, Tomašević i Vukić

1
Podijeli

Ove nedjelje na plaži Mandrač na Babinom kuku počela je prva Dubrovnik Akvatlon liga.

Start je bio u 9 sati, a plivalo se 1000 metara (od ponte Mandrača do ponte Copacabane i nazad), zatim se s plivanja išlo odmah iz tranzicije na trčanje 5000m (uz more – Šetalištem Nika i Meda Pucića do Ulice Iva Dulčića te Ulicom Ivana pl. Zajca do Bokeljske ulice).

Picerija i restoran

U muškoj konkurenciji najbolji je bio Luka Čupić, iz TK X Herceg Novi. Na drugom mjestu se našao takođe triatlonac iz istog kluba, Vitomir Milošević, a na  trećem bio je  Ivo Dadić iz TK Dubrovnik.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Jelena Tomašević, takođe Novljanka iz TK X. Odmah iza nje, na  drugom mjestu plasirala se još jedna članica TK X Herceg Novi, Lidija Vukić. Treće mjesto zauzela je Nela Madeško iz domaćeg kluba.

Riječ je o ligi i zato nije bilo medalja, ali novskim triatloncima će dobro doći bodovi iz Dubrovnika.

Trčalo se uz obalu, staza je brza i dinamična, te su dva okreta bila uključena.

– Ovo je prva multisport liga u Dubrovniku, koja će se odvijati cijelog ljeta i to na različitim lokacijama. Finale lige će biti ujedno i državno prvenstvo Hrvatske u Akvatlonu. Triatlon Klub Dubrovnik na ovaj način promoviše multi sport kao rastuću globalnu atrakciju od koje koristi imaju kako lokalno stanovništvo, tako i gosti – prenosi www.dulist.hr.

U najavi je i jedan triatlon u Dubrovniku koji će biti međunarodnog karaktera, atraktivan kako i priliči ovom gradu, čime se želi dokazati svima da Dubrovnik ima i mnogo sportskog potencijala.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code