Novljani posjetili Kranj

Novljani posjetili Kranj

3105
5
Podijeli

posjeta kranju 250716Predstavnici Opštine Herceg Novi boravili su proteklog vikenda u slovenačkom gradu Kranju povodom 50-godišnjice bratimljenja  dva grada i tom prilikom učestvovali na 34. tradicionalnom “Krangfest” festivalu.

Podrgadonačelnik Kranja, Boris Vehovec ugostio je predstavnicu kancelarije za međunarodnu saradnju, Jelenu Prelević i načelnika Službe za zajedničke poslove i informacione sisteme, Sinišu Ćurčiju.

Picerija i restoran

– Ovo je bila prava prijateljska posjeta. Kolege iz Slovenije su nas toplo i srdačno dočekali, obišli smo cijeli grad, posjetili smo i park koji je dobio ime po našem gradu. Bila je ovo odlična prilika da čujemo njihova iskustva u brojnim oblastima. Posjeta je još jedna potvrda da dobri odnosi koji su ozvaničeni bratimljenjem još prije 50 godina i dalje traju. Takođe, saglasili smo se da ima dosta prostora i dobre volje za unapređenje saradnje  –  kazala je Prelević po povratku iz Kranja.

Na radnom sastaknu predstavnika naše Opštine i predstavnika Opštine Kranj napravljen je plan aktivnosti koje pobratimljene opštine planiraju da realizuju u narednom periodu.

Prelević i Ćurčija bili su gosti “Kranjfesta”, centralne manifestacije u regiji, tokom koje se na više od 20 punktova održavaju koncerti, izložbe i sportske manifestacije.

U Kranjuje bila i delegacija Zemuna, koji je takođe  pobratim Herceg Novog, pa je ovo bila prilika za potvrdu dobrih odnosa i sa saradnicima iz Srbije.

5 Komentari

  1. Ovo dvoje mladih ljudi je primjer kako treba da se radi,odnosi prema svojim obavezama i kako postupati prema gradjanima koji dodju u Opstinu.Neka se ostali malo ugledaju na njih (i tzv.novi i stari)za dobro svih nas!!!°
    0    0
  2. Da li dotična gospođica kao pripravnik u opstini može ići na službena putovanja,a koliko je poznato nema ni odgovarajuću stručnu spremu da bi nas predstavljala ,o čijem trosku,po zakonu pripravnici ne mogu ici i dobijati dnevnice za putovanja u inostranstvo
    0    0

Ostavite komentar

*

code