Novljani prvi put na sajmu „Reiselivsmessen“ u Oslu

Novljani prvi put na sajmu „Reiselivsmessen“ u Oslu

1724
6
Podijeli

to hn oslo 1Turistička organizacija Herceg-Novog učestvuje na jednoj od najvećih turističkih manifestacija na prostoru Skandinavije, turističkom sajmu „Reiselivsmessen 2016“, od 15. do 17. januara u Oslu.
To je idealna prilika za susrete poslovnih ljudi u turističkom i hotelskom biznisu, tim prije što je ove godine sajam okupio više od 600 izlagača iz 120 zemalja.

to hn oslo 2– Tržište Norveške predstavlja veoma značajno za našu turističku privredu, pa će Turistička organizacija Herceg Novi nastojati da u što boljem svijetlu predstavi Herceg Novi i upozna posjetioce sa svim onim što nudi hercegnovska rivijera. Turisti iz Norveške već su tradicionalno gosti Herceg Novog, pa je tako prema statističkim podacima iz 2015. godine Crnu Goru posjetilo preko 8.000 turista koji su ostvarili 63.000 noćenja, dok je preko 50% turističkog prometa ostvarno u Herceg Novom – saopšteno je iz TO Herceg Novi. Ti podaci potvrđuju da je Herceg Novi i dalje najbolji izbor i omiljena destinacija turista iz Norveške koji se odluče da posjete Crnu Goru.

Picerija i restoran

to hn oslo 3Na sajmu turizma u Oslu aktivna je i crnogorsko-norveška agencija IDE travel koja je predstavila atraktivne paket aranžmane za tržište Norveške za predsezonu, ljeto, kao i period postsezone. Uz NTO Crne Gore, tu su i lokalne Turističke organizacije: Bara, Tivta, Ulcinja i Podgorice. Očekuje se da će ovogodišnji sajam u Oslu posjetiti preko 50.000 posjetilaca.
Inače, Turistička organizacija Novog se prvi put pojavljuje i kao organizator i predstavlja svoj grad i turističku ponudu na ovom važnom tržištu. U Norveškoj posebno predstvlja mogućnosti aktivnog odmora u toku ljetnje sezone, zatim kulturni i vjerski turizam, muzičke i sportske manifestacije. Tu su i prirodne ljepote planine Orjen, poluostrvo Luštica, kulturno istorijsko nasljeđe, vodeni sportovi, kao i mogućnosti za bavljenje hiking-om i biking-om. Promovišu i kulturna i zabavna dešavanja za ovu sezonu, na štandu 18 m² izlagačkog prostora.
Tokom trajanja sajma su predviđeni brojni poslovni susreti i druženja sa partnerima i medijima sa ovog područja.

6 Komentari

Ostavite komentar

*

code