Novljani, triatlonci, prvi finalisti na City Games takmičenju Crne Gore

Novljani, triatlonci, prvi finalisti na City Games takmičenju Crne Gore

0
Podijeli

U Kotoru je sinoć otvorena peta sezona City Games takmičenja u Crnoj Gori, a najuspješnija je bila ekipa Triatlonci iz Herceg Novog sa 44 poena. Oni su se ovom pobjedom plasirali u finale koje će biti 31. jula u Podgorici u SC Morača.

U novljanskoj ekipi bili su triatlonci: Luka Čupić, Dragan Jovanović, Igor Begović, Igor Kordić, Jelena Tomašević i Gordana Čavić.

Picerija i restoran

Na bazenu VK Primorac, osim triatlonaca, predstavile su se ekipe Vikinga, Seamonta, Letećih šugamana i Božo pumpa iz Kotora sastavljene od po četiri člana i dvije članice. Ekipe su odmjerile snage u dvosatnoj borbi, u tradicionalnim igrama leteći vaterpolo, spašavanje turistkinje, utrke bačvi, pršut, mošarka i veslo.

Takmičenje u Kotoru najbolje su otvorili Leteći šugamani igrom leteći vaterpolo i na kratko izbijaju na prvo mjesto. Uslijedila je igra spašavanje turistkinje, u kojoj svoje djevojke najbrže sa ostrva na kopno dovozi spasilac iz Herceg Novog, nakon čega Triatlonci izbijaju na prvo mjesto koje do samog kraja ne ispuštaju.

Najveću draž i neizvjesnost donijela je igra pršut. Takmičar iz Vikinga do pršuta dolazi za 29,86 sekundi, iz Triatlonaca za 29,44 sekunde a najbrži bio je takmičar Seamonta, koji do cilja dolazi za 28,94 sekunde.

Nakon prvog polufinala igre veslo Novljani definitivno potvrđuju pobjedu i plasman u finale. Drugo mjesto pripalo je ekipi Seamonta sa 35 poena, treće Vikinzima sa 25 poena, četvrto Letećim šugamanima sa 22 poena, a peto ekipi Božo pumpe sa 4 poena.

Organizatori City Games takmičenja u Kotoru bili su Opština Kotor, Turistička organizacija i Adria events agencija.

City Games karavan kreće put Budve, u kojoj će sjutra biti održane druge kvalifikacije Crne Gore, a put ka finalu tražiće novih 6 ekipa.

Herceg Novi će biti domaćin ovog takmičenja u subotu, 28. jula na bazenu Jadran na Škveru.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code