Novljani u Bitolju

Novljani u Bitolju

1528
7
Podijeli

Unapređenje saradnje pobratimskih gradova Herceg Novog i Bitolja u turizmu i kulturi bila je glavna tema razgovora predstavnika ove dvije Opštine.

bitolj-novljani-2Delegacija Opštine Herceg Novi u Bitolju se sastala sa gradonačelnikom, Vladimirom Taleskim, ambasadorom Crne Gore u Makedoniji, Predragom Mitrovićem, zatim počasnim konzulom naše zemlje u Bitolju, Miloradom Andrijaševićem, kao i šeficom Odjeljenja za ekonomska pitanja i turizam pri ambasadi Crne Gore Tatjanom Perović-Mitrovom. Delegaciju su predvodili savjetnik predsjednice Opštine Herceg Novi, Dejan Jovanović i direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada, Nikša Grgurević.

Picerija i restoran

U organizaciji Privredne komore regije Bitolj priređena je  prezentacija crnogorskih i hercegnovskih turističkih i investicionih potencijala, kojoj je prisustvovao veliki broj privrednika. O turizmu je govorila Ana Đurašković iz Turističke organizacije Herceg Novi, a Grgurević i Jovanović o ulaganjima, planovima za razvoj grada i mogućnostima uspostavljanja bolje privredne saradnje.

bitolj-novljani-1Predstavnici Opštine su posjetili i Konzulat Crne Gore u Bitolju, gdje im je domaćin bio  počasni konzul Milorad Andrijašević.

Posjetu Bitolju uljepšali crnogorski glumac Slobodan Marunović, defile mažoretki i Mjesne muzike Đenovići. Oni su uz koračnice i mađoret ples prodefilovali gradom, po Širokom Sokaku do Trga Magnolija. To je, kako saopštavaju iz press sluižbe, izazvalo oduševljenje okupljenih. U centru je bio postavljen i info-punkt Turističke organizacije Herceg Novi. Organizovan je i bal posvećen Crnoj Gori i Herceg Novom.

O značaju ove posjeti svjedoči i veliko interesovanje medija – tri televizijske kuće i preko 15 radijskih i novinarskih ekipa.

Herceg Novi i makedonski Bitolj, poznat i kao “grad konzula”, pobratimi su već 51 godinu – od 21. oktobra 1965. godine.

7 Komentari

  1. Zasto nisu posli nadlezni za kulturu (Hercegfest, Sekretarijat…) i turizam (Tohn, Sekretarijat, hotelijeri…)???
    Ovi nemaju veze sa temama posjete.
    Samo im Mišel fali…:-)
    0    0

Ostavite komentar

*

code