Novljanin i Trebinjac uhapšeni zbog više krađa u Herceg Novom

Novljanin i Trebinjac uhapšeni zbog više krađa u Herceg Novom

7
Podijeli

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi identifikovali su i lišili slobode dva lica, V.B. (20) iz Herceg Novog i V.V. (21) iz Trebinja, državljanina Bosne i Hercegovine sa boravkom u Herceg Novom, zbog osnovane sumnje da su počinili ukupno četiri imovinska delikta – tri teške krađe i jednu tešku krađu u pokušaju, saopšteno je iz Uprave policije.

policijaOva krivična djela izvršena su u marketima „Idea“ u Herceg Novom, u periodu od 06.09.2016. do 26.11.2016. godine, a V.B. je osumnjičen da je sam počinio dvije teške krađe i jednu tešku krađu u pokušaju, dok su za izvršenje jedne teške krađe osumnjičeni obojica, dakle i V.B. i V.V.

Picerija i restoran

Kako se navodi u saopštenju, kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je V.B, u noći između 06. i 07. septembra 2016. godine, provalio u unutrašnjost marketa u Bijeloj i iz njega otuđio cigarete i alkoholna pića vrijedna 3.134 eura. Takođe se sumnja da je ovo lice, u noći između 19. i 20. septembra 2016. godine, nakon provaljivanja, iz marketa u Bijeloj pokušalo da otuđi robu u čemu nije uspjelo jer su ga primijetili građani nakon čega je odmah pobjegao sa lica mjesta. V.B. je i, kako se sumnja, provalio u unutrašnjost marketa u Baošićima u noći između 06. i 07. oktobra 2016. godine, odakle je otuđio veću količinu cigareta i alkoholnih pića i marketu pričinio štetu od 2.496 eura.

Sumnja se i da su V.B. i V.V, u noći između 25. i 26. novembra 2016. godine, provalili u market u Baošićima odakle su otuđili cigarete, alkohol i kozmetiku, čime su oštetili market za iznos od 4.787 eura.

Policijski službenici CB Herceg Novi su pretresom stana koji je koristio V.V. pronašli i oduzeli jedan dio otuđenih cigareta i druge robe, koji su vratili vlasniku, dok se za ostalim otuđenim stvarima traga.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi 10.417 eura.

Osumnjičeni V.B. i V.V. su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom.

7 Komentari

  1. Diletanti, amateri, vise su zinuli nego su mogli progutati, ali neka, mladi su imaju kad nauciti i usavrsiti zanat, na mladjima svijet ostaje.

Ostavite komentar

*

code