Novljanin lišen slobode zbog ubistva u pokušaju

Novljanin lišen slobode zbog ubistva u pokušaju

18
Podijeli

Hercegnovska policija  lišila je jutros slobode J.M. (37) iz Herceg Novom, uz krivičnu prijavu VDT-u, zbog osnovane sumnje da je danas pokušao da ubije sugrađanina R.M. (34). On je nakon kraće rasprave nanio više povreda nožem R.M. koji nije životno ugrožen.

Kako saopštavaju iz Uprave policije, u 4,35 časova, dežurnoj službi CB Herceg Novi građani su prijavili da je u parku Boka, u neposrednoj blizini noćnog kluba, došlo do rasprave izmedju dva nepoznata lica, a potom i upotrebe noža kojim je  jedno lice nanijelo povrede drugom.

Picerija i restoran

Nakon prijavljenog događaja policijski službenici CB Herceg Novi su izvršili blokadu grada, a potom i efikasnu pretragu terena. Nedugo nakon podnijete prijave službenici Interventne jedinice CB Herceg Novi su  J.M. uhvatili, kod objekta Pošte u Herceg Novom.

Nož kojim je obavio krivično djelo pronađen i upućen u Forenzički centar radi vještačenja.

J.M. je sproveden u službene prostorije CB Herceg Novi, radi kriminalističke obrade.
Izbodenom R.M. je ukazana medicinska pomoć u PZU Bolnica Meljine, gdje mu je dežurni ljekara konstatovao tri povrede nanijete oštrim sječivom. R.M. je stabilnih parametara i van životne opasnosti.

18 Komentari

 1. Ubistvo u pokušaju… Mislio sam da se radi o nekom novosklepanom hrvatskom terminu (poput: umorstvo). Ali, mimo ocekivanja sam otkrio da to i u Srbiji sluzbenim pravnim jezikom tako nazivaju, ma kako to obicnom gradjaninu nelogicno izgledalo. Za mene je ubistvo-ubistvo, a pokusaj ubistva nije ubistvo vec samo pokusaj ubistva. Iz interneta:
  ” 3Kž.1.204/93 (RS)
  Krivično delo ubistva u pokušaju iz člana 47. stav 1. KZS u vezi člana 19. KZJ, može biti izvršeno ne samo sa direktnim, već i sa eventualnim umišljajem, a za izvršenje ovog dela nije potrebna namera za lišavanje života”
  Za mene je “ubistvo u pokušaju” ustvari “logika u pokušaju”. Pravnici bi trebali da barem malo prodiskutuju sa lingvistima.

  4
  9
 2. Uopste nije ni doslo do rasprave.Momak je napadnut od psihopate koji hoda slobodno gradom i kojem ovo nije prvi put da radi nesto slicno.

  19
 3. Ko su ovi mafijasi i da li smo sigurni ulicom hodati?da li doticna vlast u h.n. nesto preduzima u bijelo polje se zna red ovakvija stavari nema

  1
  10
 4. Zasto bi krili ime nekog ko je prekesio zakon, osim ako nije maloljetan. Mene bas zanima ko je ta osoba da bi izbjegaoda eventualno mene izbode nozem. Ja sam b.c. iz igala. Caos

  94
  4

Ostavite komentar

*

code