Novljanin, Miloš Avramović, doktorant na Kalifornijskom univerzitetu u Los Anđelesu (UCLA)

Novljanin, Miloš Avramović, doktorant na Kalifornijskom univerzitetu u Los Anđelesu (UCLA)

6522
19
Podijeli

Profesor francuskog jezika i književnosti iz Herceg Novog, Miloš Avramović, nalazi se na dvomjesečnom usavršavanju na prestižnom američkom univerzitetu: Kalifornijski univerzitet (Los Anđeles), poznatijem kao UCLA.

Avramović je, inače, stipendirani doktorant na odsjeku za francusku i komparativnu književnost Univerziteta u Turu (Francuska). U Los Anđelesu je dio francusko-američkog akademskog tima koji je izabran da analizira prisustvo emocija i strasti u tekstovima (ne)fikcionalne francuske književnosti XVII i XVIII vijeka. Riječ je o vrlo rijetkim spisima (korespondencije francuskih vladara, memoari i dnevnici iz tog perioda) koje striktno čuva biblioteka ove američke visokoškolske institucije.

Picerija i restoran

Tokom svog boravka na UCLA, Avramović će održati i predavanje tamošnjim studentima književnosti o dramskoj estetici Denija Didroa, francuskog filozofa, romanopisca i pozorišnog teoretičara iz doba prosvjetiteljstva. Ovo predavanje je usko povezano sa glavnom problematikom Miloševog doktorskog istraživanja, a to su kopije, parodije i nastavci velikih francuskih pozorišnih klasika (Molijer, Rasin i Kornej) u XVIII vijeku u Francuskoj.

Miloš Avramović je i aktivan član udruženja „Avenir“ iz Herceg Novog koje se upravo zalaže za promociju francuskog jezika i kulture. Zahvaljujući pedagoškom  timu „Avenira“ Radio Jadran je i saznao lijepe vijesti o uspjehu ovog mladog Novljanina.On je diplomirao „jezik Molijera“ na Filozofskom fakultetu u Nikšiću 2013. godine. Od 2014. godine ima zvanje magistra francuske književnosti Univerziteta u Turu.

19 Komentari

 1. ” Čestitam Miloše ,velika mi je čast i zadovoljstvo bilo lično vas upoznati …Radi se od jednome izvrsnome dečku iz Herceg Novog Koji je idol Generacije …Svaka čast još jednom Druže !!!
  1  0
 2. Svaka čast Rođak, želim ti još mnogo uspjeha u daljnjem radu i životu, zaslužio si to samo uporni i rijetki dolaze do željenoga cilja. Svaka čast još jednom!
  0  0
 3. Zavrsio sam magistarske studije. I ja bih vrlo rado doktorirao, ali treba se zivjeti od necega. Moram da radim i zaradim za stan, hranu, porodicu. Decku svaka cast na trudu, ali da je podstanar, bez icije pomoci i da se sam bori kroz zivot, sada ne bi bio tu gdje jeste. Mnogo je talentovanih i obrazovanih ljudi koji rade na kasama u marketima, na pijaci ili kao cistaci. Da nam nije bijedan standard, bilo bi jos ovakvih prica.
  53  10

Ostavite komentar

*

code