Novljanin, Miloš Avramović, doktorant na Kalifornijskom univerzitetu u Los Anđelesu (UCLA)

Novljanin, Miloš Avramović, doktorant na Kalifornijskom univerzitetu u Los Anđelesu (UCLA)

19
Podijeli

Profesor francuskog jezika i književnosti iz Herceg Novog, Miloš Avramović, nalazi se na dvomjesečnom usavršavanju na prestižnom američkom univerzitetu: Kalifornijski univerzitet (Los Anđeles), poznatijem kao UCLA.

Avramović je, inače, stipendirani doktorant na odsjeku za francusku i komparativnu književnost Univerziteta u Turu (Francuska). U Los Anđelesu je dio francusko-američkog akademskog tima koji je izabran da analizira prisustvo emocija i strasti u tekstovima (ne)fikcionalne francuske književnosti XVII i XVIII vijeka. Riječ je o vrlo rijetkim spisima (korespondencije francuskih vladara, memoari i dnevnici iz tog perioda) koje striktno čuva biblioteka ove američke visokoškolske institucije.

Picerija i restoran

Tokom svog boravka na UCLA, Avramović će održati i predavanje tamošnjim studentima književnosti o dramskoj estetici Denija Didroa, francuskog filozofa, romanopisca i pozorišnog teoretičara iz doba prosvjetiteljstva. Ovo predavanje je usko povezano sa glavnom problematikom Miloševog doktorskog istraživanja, a to su kopije, parodije i nastavci velikih francuskih pozorišnih klasika (Molijer, Rasin i Kornej) u XVIII vijeku u Francuskoj.

Miloš Avramović je i aktivan član udruženja „Avenir“ iz Herceg Novog koje se upravo zalaže za promociju francuskog jezika i kulture. Zahvaljujući pedagoškom  timu „Avenira“ Radio Jadran je i saznao lijepe vijesti o uspjehu ovog mladog Novljanina.On je diplomirao „jezik Molijera“ na Filozofskom fakultetu u Nikšiću 2013. godine. Od 2014. godine ima zvanje magistra francuske književnosti Univerziteta u Turu.

19 Komentari

  1. ” Čestitam Miloše ,velika mi je čast i zadovoljstvo bilo lično vas upoznati …Radi se od jednome izvrsnome dečku iz Herceg Novog Koji je idol Generacije …Svaka čast još jednom Druže !!!

  2. Svaka čast Rođak, želim ti još mnogo uspjeha u daljnjem radu i životu, zaslužio si to samo uporni i rijetki dolaze do željenoga cilja. Svaka čast još jednom!

  3. Zavrsio sam magistarske studije. I ja bih vrlo rado doktorirao, ali treba se zivjeti od necega. Moram da radim i zaradim za stan, hranu, porodicu. Decku svaka cast na trudu, ali da je podstanar, bez icije pomoci i da se sam bori kroz zivot, sada ne bi bio tu gdje jeste. Mnogo je talentovanih i obrazovanih ljudi koji rade na kasama u marketima, na pijaci ili kao cistaci. Da nam nije bijedan standard, bilo bi jos ovakvih prica.

    53
    10

Ostavite komentar

*

code