Novljanin Miloš Pejović najbolji mladi glumac na festivalu u Strumici

Novljanin Miloš Pejović najbolji mladi glumac na festivalu u Strumici

3918
6
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

milos-pejovic-rjJedan od glavnih protagonista Herceg festovog prvijenca, predstave “Adam i Eva”, Miloš Pejović, ovjenčan je nagradom za najboljeg mladog glumca, u veoma jakoj konkurenciji, na XXIV Festivalu kamernog tetara Risto Šiškov, u Strumici.

To je ujedno druga i veoma značajna nagrada za ovu predstavu koja je prvu nagradu zavrijedila u julu – Gran Prix festivala na prestižnom festivalu pozorišta “Glumac Evrope” , u Prespi u Makedoniji.

Picerija i restoran

Pejović, koga je širi auditorijum upamtio po ulozi Aleka u seriji “Budva na pjenu od mora”, za Radio Jadran skromno i nepretenciozno izražava zadovoljstvo, jer, kako je kazao: “Dešava se ono za šta smo se pripremali i nadam se da ćemo ovim putem i nastaviti”:

– Kratko vrijeme smo bili tamo tako da nijesam uspio da vidim ništa od drugih predstava, jer smo se pripremali za našu. Ali kad je riječ o mlađim glumcima, bilo je zaista mnogo predstava sa cijelog Balkana, tako da zaista sam ponosan na ovu nagradu, jer smo je osvojili u tako jakoj konkurenciji. To nam je  samo podsticaj za dalje, kaže Pejović.

Sa ostatkom ekipe, Pejovića smo zatekli na putu za Podgoricu gdje ih večeras očekuje još jedno igranje na FIAT-u ( Festivalu internacionalnog alternativnog teatra)  i to u jednom potpuno nekonvencionalnom ambijentu – prostorijama bivše fabrike Radoje Dakić:

– Drago mi je što ponovo igramo na FIAT-u, jer će još publike moći da vidi predstavu i što se predstava odigrava u “Radoju Dakiću”. To će joj dati novu notu, vidjećemo kakvu. Trebalo bi da bude dobro, jer i kad smo igrali u Prespi, bio je neki sličan ambijent i tada smo i dobili tu prvu nagradu, podsjeća Pejović.

Mladog glumca iz Novoga je publika ovog ljeta gledala u filmu “Ispod mosta, među stijenama” crnogorskog reditelja Pavla Simonovića, koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Montenegro Film festivalu u Herceg Novom. Film bi od novembra prema riječima Pejovića trebalo da krene sa emitovanjem u bioskopskim salama. Osim toga, Pejović još radi i na drugim ostvarenjima:

– Radim jedan studenstki film koji će biti dio omnibusa studenata sa akademija iz Beograda, Sarajeva, Zagreba, Skoplja i Cetinja. Osim toga, imam i ulogu u crnogorskoj seriji “Božićni ustanak” koja nije do kraja snimljena, ali vjerujem da će se to realizovati ove godine, zaključio je Pejović.

Inače, na festivalu Risto Šiškov glumački Gran Prix pripao je glumcu Zijahu Sokoloviću. Na festivalu su odigrane predstave iz svih bivših Ex-Yu republika, izuzev Slovenije.

6 Komentari

Ostavite komentar

*

code