Novljanin osumnjičeni za nedozvoljeno posjedovanje oružja

Novljanin osumnjičeni za nedozvoljeno posjedovanje oružja

3
Podijeli

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi podnijeli su krivičnu prijavu protiv jedne osobe iz Herceg Novog zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, nakon što je prijavljeno nasilje u porodici, saopšteno je iz Uprave policije.

Naime, službenici CB Herceg Novi su, nakon konsultacija sa državnim tužiocem u ODT u Herceg Novom, u redovnom postupku podnijeli krivičnu prijavu protiv L.B. (67) iz Herceg Novog, zbog osnovane sumnje da je počino krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Picerija i restoran

On je prethodno, kako se sumnja, uputio supruzi ozbiljne prijetnje, koje su se odnosile na nju i njene srodnike, te je potom iz kuće uzeo pištolj sa municijom i udaljio se. Službenici CB Herceg Novi su potom obavili pretres jednog stana, koji koristi L.B. i pronašli osam metaka kalibra 357 i 20 metaka puščane municije kalibar 308 “Vinčester”, kao i pištolj marke “Magnum Zastava” cal.357 za koji L.B. posjeduje odobrenje za držanje, a čiji postupak produženja je u toku, dok ne posjeduje odobrenje za nošenje oružja.

Osim krivičnom prijavom, L.B. je Sudu za prekršaje procesuiran i prekršajno, zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti nasilja u porodici, dok mu je predmetni pištolj oduzet.

Takođe, službenici CB Herceg Novi će nadležnom tužiocu podnijeti i krivičnu prijavu protiv jednog albanskog državljanina, zbog falsifikovanja isprave jer policijskim službenicima na Graničnom prelazu Debeli brijeg dao na uvid falsifikovana dokumenta sa lažnim imenom.

Krivična prijava, koju su podnijeli službenici CB Herceg Novi će nadležnom tužiocu biti podnijeta i protiv K.P. (24) iz Tropoja – Republika Albanija. On je naime, kako se sumnja, prilikom izlaska iz Crne Gore policijskim službenicima granične policije dao na uvid falsifikovana dokumenta, na kojima se nalazila njegova fotografija, ali ne i njegovo ime i prezime.

Provjerama je utvrđen njegov identitet, kao i da se, na nacionalnom nivou u Albaniji, potražuje zbog krivičnih djela pokušaj ubistva i ilegalna izrada i posjedovanje vojnog naoružanja.

Službenici granične policije su K.P. predali službenicima CB Herceg Novi. Krivična prijava protiv njega će nadležnom tužiocu biti podnijeta u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje da je počinio KD falsifikovanje isprave.

On je predat službenicima Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi radi deportacije u Republiku Albaniju, navodi se na kraju saopštenja.

3 Komentari

  1. Ma da mi je znat kako se vadi dozvola za nosenje oruzja pa da je odmah izvadim.
    Ne mlatite gluposti to se ne moze dobiti,sem ako niste neki visi rang u sluzbi. -.-

Ostavite komentar

*

code