Novljanin sam sebe ranio pištoljem, lišen slobode za nedozvoljeno držanje oružja

Novljanin sam sebe ranio pištoljem, lišen slobode za nedozvoljeno držanje oružja

4
Podijeli

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su lišili slobode bezbjednosno interesantno lice K.V. (39) iz Herceg Novog zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Uprave policije.

dav

Naime, K.V. je, kako se sumnja, 1. juna, u jednom stanu u ulici Sava Bajkovića, ilegalno posjedovao pištolj kojim je usljed nestručnog rukovanja došlo do samoopaljenja. Ispaljeni projektil pogodio je K.V. u desnu nadlakticu nanoseći mu ustrijelnu ranu. Ukazana mu je medicinska pomoć u PZU Bolnica Meljine, a zaposleni ove bolnice su događaj prijavili CB Herceg Novi.

Picerija i restoran

Službenici CB Herceg Novi su prikupili materijalne dokaze  da je K.V. sam sebe povrijedio iz vatrenog oružja. Kako se sumnja, da bi prikrio ovaj događaj, angažovao je P.V. (44) iz Herceg Novog da preuzme pištolj i da ga sakrije u Meljinama.

Ubrzo nakon prijavljenog događaja službenici CB Herceg Novi su pronašli pištolj kalibra 7,65 mm sa okvirom u kojem se nalazilo pet metaka.

Službenici CB Herceg Novi su državnom tužiocu u ODT u Herceg Novom podnijeli krivičnu prijavu protiv P.V. a pištolj je upućen u Forenzički centar radi vještačenja.

K.V. je juče, nakon otpusta sa bolničkog liječenja, lišen slobode i uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu. Zadržavan je u policijskim prostorijama do privođenja nadležnom sudiji za istragu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code