Novljanka Jovana Kojčinović učesnica FIBA košarkaškog kampa u Sloveniji

Novljanka Jovana Kojčinović učesnica FIBA košarkaškog kampa u Sloveniji

3
Podijeli

Na 12. FIBA košarkaškom samitu – međunarodnom ženskom košarkaškom kampu, održanom u Postojini u Sloveniji, Crnu Goru predstavljale su dvije najperspektivnije mlade košarkašice: Jovana Kojčinović (2004. godište) igračica ŽKK Primorje  i Žana Tatar (2003. godište) igračica ŽKK Budućnost Bemax, kao i trenerica Lidija Krstajić i sudija Maja Gardašević.

Ovaj samit je festival ženske košarke, jer na jednom mjestu košarkašice, treneri i sudije dolaze do međunarodnog praktičnog i teoretskog iskustva, pod nadzorom stručnih predavača. Na Kampu je učestvovalo 37 evropskih država, a svaka država je poslala po dvije perspektivne igračice, među kojima se našla i Novljanka Jovana Kojčinović .

Picerija i restoran

Ona je po povratku sa Kampa kazala za Radio Jadran da je u Sloveniji stekla nova prijateljstva i upoznala sjajne ljude, kako igračice, tako i trenere.

– Svi trenieri su sa puno volje radili sa nama. Svaki dan je bio isplaniran kako bi se unaprijedili naše znanje i vještina u košarci. Izuzetno sam zadovoljna odlaskom na Kamp i srećna sam što sam od mnogobrojnih odličnih igračica upravo ja izabrana, a ako mi se ukaže prilika ponovo bih rado otišla – navodi Kojčinović.

Među predavačima na Kampu su bili Mario Fossati, Janez Drvarič, zatim trenerica španske ženske reprezentacije U16, Silvia Font, kao i sportska psihološkinja, Dubravka Martinović.

Sudijama su znanje prenosili Jasmina Juras, Kati Nunas, Davorin Nakić, Ozlem Yalman. Poseban gost Kampa bila je FIBA ambasadorka Hana Horakova.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code